Suntem încântați te invităm la un eveniment online cu totul special, un nou webinar marca Better Medicine Zenyth.

Rezistența la insulină: O abordare integrativă și funcțională (partea a III-a)

Data și Ora: Marți, 10 decembrie 2024, ora 18.00

Locația: online, din confortul propriei tale case.

Participanți: Webinar GRATUIT. Webinarul este dedicat specialiștilor în sănătate. Evenimentul este însă deschis și publicului larg, cu mențiunea că informațiile sunt într-un limbaj specializat.

Lector: Dr. Camelia Ober, medic primar cardiolog Institutul Inimii Cluj-Napoca.

Gazde din partea Zenyth: Paul Ailincăi și Georgeta Licsandru.

Dr. Camelia Ober și Zenyth te invită la ultimul webinar Better Medicine Zenyth al anului 2024. Webinarul cu tema „Rezistența la insulină (partea a III-a)“ încheie Anul Sănătății Metabolice și aduce completări esențiale despre implicațiile rezistenței la insulină în sănătatea omului modern.

Înscrie-te la webinar dacă vrei să ai un tablou complet asupra rezistenței la insulină specifică țesuturilor și asupra importanței nutriției personalizate.

Ce vei afla urmărind acest webinar?

  • Rezistența la insulină la nivelul diferitelor țesuturi (ficat, mușchii scheletali, țesutul adipos).
  • Semnalizarea defectuoasă a insulinei în ficat determină o producție hepatică de glucoză crescută sau mai puțin suprimată.
  • Rezistența la insulină în mușchii scheletici duce la o absorbție mai puțin eficientă a glucozei de către mușchi.
  • Apetitul și glicemia postprandială.
  • Sațietatea și factorii care o influențează.
  • Rolul neuroglucopeniei sau privarea creierului de glucoză.
  • Hiperinsulinemia, leptina și răspunsul de înfometare.
  • Statusul hiperinsulinic și creșterea în greutate.
  • Creierul și consumul energetic.
  • Factori care afectează răspunsurile individuale la dietă: sexul, vârsta, metabolismul, genetica, microbiomul, factori de mediu, exercițiul fizic, stilul de viață, medicația.
  • Ketogeneza și rezistența la insulină a ficatului.
  • BCAA (branched-chain aminoacids) și rezistența la insulină.
  • Glicemia bazală modificată.
  • Toleranță scăzută a glucoză.
  • Răspunsul diferit la dietă în funcție de status (normoglicemic, prediabetic, diabetic).
  • Managementul personalizat al dietei în funcție de statusul insulinic.
  • Exercițiul fizic și rezistența la insulină.

Subiectul abordat în acest webinar este unul mai specializat, cu informații avansate și ceva mai complexe. Am decis însă să permitem accesul la acest webinar și publicului larg, nu doar specialiștilor, pentru a oferi tuturor oportunitatea să afle mai multe despre acest subiect important și încă puțin abordat: rezistența la insulină.

Fii primul care află noutățile despre webinarele viitoare!

Prin trimiterea datelor te vei abona la newsletterul nostru și îți dai acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR.