Medicină funcțională, Sănătate

6 terapii care ajută articulațiile

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
acupuncturăarticulațiidureri articularefizioterapiekinetoterapiemasaj

1. Fizioterapia

Folosește căldura, presiunea, lumina și curentul electric pentru a reda mobilitatea articulară. Printre tehnicile folosite se numără electroterapia, ultrasunetele, laserterapia, terapia cu infraroșii, magnetoterapia.

2. Masajul

1_ZDS_14_2Masaj

Este o terapie folosită în lupta cu durerile, având un efect calmant asupra tensiunii musculare și articulare. Masajul implică manipularea țesuturilor, folosind presiune, tensiune, mișcare sau vibrație.

3. Hidroterapia

1_ZDS_14_3Hidroterapia

Hidroterapia diferă de înot pentru că implică exerciții speciale pe care le faci într-o piscină cu apă caldă. Căldura apei permite mușchilor să se relaxeze și reduce durerea în articulații. Apa sprijină greutatea corpului, iar acest lucru ajută la refacerea mobilității articulare.

4. Acupunctura

Folosește ace foarte fine din oțel inoxidabil pentru a stimula 14 mari canale purtătoare de energie ale organismului. Acupunctura poate reduce durerea prin stimularea producerii de calmante naturale în corp, numite endorfine.

5. Proloterapia

Este o metodă non-chirurgicală de tratare și recuperare a sistemului osteoarticular, ce constă în injecții înăuntrul și în jurul articulației. Aceste injecții stimulează regenerarea țesuturilor în zonele în care acestea sunt instabile.

6. Tratament cu celule stem

1_ZDS_14_6Stem

Este o tehnică tisulară de refacere a cartilajelor deteriorate, ce presupune prelevarea de celule de cartilaj sănătos, numite condrocite, și injectate în articulațiile bolnave, efectul fiind asemănător cu cel al unui transplant de țesut.

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
acupuncturăarticulațiidureri articularefizioterapiekinetoterapiemasaj
Articolul anterior
Semne pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Articolul următor
Cum afectează toxinele fertilitatea


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăSănătate

Te-ar putea interesa și: