Sănătate, Vitamine și minerale

Cei mai buni nutrienți pentru îmbunătățirea fertilității

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
bărbațifemeifertilitateL-argininămacasănătate sexuală

O nutriție bună este importantă pentru o fertilitate bună. Astăzi, poate mai mult decât oricând, suntem expuși hormonilor și substanțelor chimice care ne pot perturba echilibrul organismului, radicalii liberi pot scădea calitatea spermei, iar stresul poate avea efecte negative asupra funcționării întregului corp. În afară de câteva excepții care confirmă regula, dacă părinții sunt sănătoși, atunci și copilul lor va fi sănătos. De aceea, îți prezentăm în continuarea câteva suplimente alimentare naturale care să te ajute să fii un părinte sănătos pentru viitorul tău copil sănătos!

L-arginina – aminoacidul universal al fertilității

L-arginina este un aminoacid utilizat ca supliment de către cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate. Acest aminoacid semiesențial este implicat într-un număr mare de funcții fiziologice și este gândit pentru a-ți proteja organismul împotriva multor probleme de sănătate. L-arginina este importantă pentru un sistem imunitar puternic și ajută la îmbunătățirea fertilității atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Fluxul de sânge este extrem de important pentru buna funcționare a sistemului reproducător, putând îmbunătăți considerabil șansele de concepție. L-arginina crește circulația sângelui la nivelul uterului, ovarelor și organelor genitale, sprijinind încă de la început fertilitatea. Fluxul sanguin crescut la nivelul organelor de reproducere poate îmbunătăți producția de mucus cervical.

Pe lângă problemele cu fluxul sanguin, inflamația este un alt factor care contribuie la o serie de probleme de fertilitate, cu impact negativ asupra concepției. L-arginina este utilizată de organism pentru a crea oxid nitric, iar nivelurile crescute de oxid nitric ajută la reducerea inflamației și prevenirea problemelor de fertilitate uterine, cum ar fi fibroamele sau endometrioza.

De asemenea, cercetările au arătat că L-arginina poate crește producția de material seminal la bărbați. Studiile confirmă că efectele devin vizibile după 6-8 săptămâni de la începerea suplimentării cu L-arginină. Acest aminoacid poate îmbunătăți și motilitatea spermatozoizilor, crescând șansele de fertilizare a ovulului.

Nu în ultimul rând, prin creșterea fluxul sanguin, L-arginina sprijină un libido sănătos atât pentru bărbați, cât și pentru femei, aspect extrem de important în procesul de concepție.

Stridiile – secretul lui Casanova

Legendarul Casanova se pare că lua un mic dejun cu 50 de stridii, iar cercetările par să confirme ceva ce el știa deja. Studiile științifice au demonstrat că un consum important a doi aminoacizi-cheie D-acid aspartic (D-Asp) și N-metil-D-aspartat (NMDA), care se găsesc în stridiile crude, stimulează nivelul de testosteron la bărbați și progesteron la femei. Principalul avantaj al stridiilor este că sunt bogate în seleniu și zinc. Seleniul oferă protecție antioxidantă și sporește șansele concepției prin creșterea motilității spermatozoizilor. Zincul este un mineral extrem de important, care poate influența calitatea și producerea materialului seminal. O cantitate mare de zinc ajută la creșterea calității și motilității spermei, ceea ce poate spori sanșele de supraviețuire a spermatozoizilor și șansele de concepție. Atenție însă, este nevoie de aproximativ 90 de zile pentru a produce materialul seminal, astfel încât trebuie să începeți consumul de stridii cu cel puțin 3 luni înainte de concepție. Zincul este important și pentru fertilitatea feminină, lipsa acestui mineral putând perturba ciclul menstrual și producția ovulelor de calitate. Tototdată, zincul crește și nivelul fertilității feminine, favorizând diviziunea celulară corespunzătoare. Lipsa de zinc în cazul femeilor a fost dovedită ca având legătură cu riscul crescut de avort spontan și dezechilibrele hormonale.

Maca – superalimentul natural al fertilității

Originar din Peru și Munții Anzi, maca este un aliment extrem de bogat în substanțe nutritive, care conține multe vitamine, 30 de minerale diferite și 60 de fitonutrienți (glucide, lipide, proteine, fibre și aminoacizi). Povestea legăturii dintre maca și fertilitate începe atunci când fermierii incași au observat că hrănirea animalelor cu această rădăcină le face mai puternice și mai sănătoase, chiar și puii lor fiind mai sănătoși. La scurt timp după aceasta, nativii din Anzi au început să folosească cu succes maca pentru sporirea fertilității. Maca face parte din categoria plantelor adaptogene, adaptându-se unei varietăți de condiții în organism și ajutând la restabilirea unui echilibru sănătos. Această rădăcină are efecte benefice asupra sistemului endocrin, contribuind la echilibrul hormonal feminin și masculin. Studiile științifice au constatat că folosirea suplimentelor naturale de maca a condus la creșterea numărului de spermatozoizi la bărbați și la îmbunătățirea și ușurarea ciclului menstrual și a ovulației la femei. Un alt rezultat al consumului regulat de maca este creșterea libidoului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În afară de echilibrul hormonal, maca oferă un suport nutrițional excelent, crescând probabilitatea de concepere a unui copil sănătos. De asemenea, maca este utilizată în medicina populară din Peru pentru a trata simptomele menopauzei. Așadar, maca asigură echilibrul hormonal și hrănește sistemul endocrin, crește energia și rezistența, îmbunătățește fluxul sanguin, asigură calitatea spermei și a ovulelor, ajută în managerierea stresului și întărește imunitatea, toate acestea pentru sprijinirea sănătății sexuale și susținerea fertilității.

Surse:

  • community.healthywomen.org/profiles/blogs/10-foods-that-will-increase-fertility-and-libido-in-women
  • healthista.com/10-foods-that-increase-fertility/
  • theadventurouswriter.com/blogbaby/fertility-diet-delicious-vitamin-rich-foods-for-fertility/
  • natural-fertility-info.com/l-arginine.html
  • babyment.com/trytoconceive.php?conceive=Oyster:-The-best-fertility-food
  • elephantjournal.com/2014/08/on-sex-fertility-oysters-michelle-kapler/
  • littlebud.com/health_nutrition/oysters
  • natural-fertility-info.com/improve-your-fertility-with-maca.html
  • themacateam.com/maca-for-fertility

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
bărbațifemeifertilitateL-argininămacasănătate sexuală
Articolul anterior
8 vitamine și minerale care combat răceala
Articolul următor
Sedentarismul, mai periculos decât fumatul?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVitamine și minerale

Te-ar putea interesa și: