Digestie

3 semne care arată că ai aciditate gastrică scăzută

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
arsuri gastriceenzime digestiveHipoaciditatereflux gastroesofagianSănătatea sistemului digestiv

Dacă ai simptome precum reflux gastric, arsuri la stomac, eructații, gaze, balonare sau greață, atunci e foarte probabil să ai o problemă cu cantitatea de acid gastric din stomac. Contrar părerilor dominante, atunci când aceste probleme apar, poți suferi și de o scădere a nivelului de acid din stomac. Hipoclorhidria sau nivelul scăzut de acid gastric este o problemă deseori trecută cu vederea, fiind legată de afecțiuni precum cancer de stomac, astm sau poliartrită reumatoidă.

Persoanele diagnosticate cu probleme gastrointestinale, în special boli inflamatorii intestinale, boala celiacă sau sindromul intestinului iritabil, au un risc mai ridicat de a avea probleme cu nivelul scăzut de acid gastric. Dacă ai făcut deja schimbări în dietă și stilul de viață și nu ai observat încă rezultatele dorite, atunci e foarte posibil ca acidul gastric să fie cel care te ține pe loc.

Cum te afectează hipoclorhidria?

Nivelurile adecvate de acid gastric sunt necesare pentru absorbția corespunzătoare de substanțe nutritive, inclusiv minerale (fier, cupru, zinc și calciu), vitamina B12, acid folic și proteine. Acidul gastric este, de asemenea, o parte esențială a sistemului imunitar. Bariera acidă a stomacului, în cazul unei stări normale de sănătate, ucide ușor și rapid bacteriile și alți dăunători care pătrund în organism. Această barieră împiedică bacteriile din intestine să colonizeze stomacul. Nivelul adecvat de acid gastric este esențial pentru sistemul nostru imunitar și pentru echilibrul nutrițional, ambele susținând sănătatea generală. Iată, în continuare, cele mai comune modele de simptome ale hipoclorhdriei pe care le putem întâlni.

1. Nu te simți bine când mănânci carne

Un model (tipar) presupune observarea mai multor indicii interconectate, iar acest model este tipic mai mult pentru femei decât pentru bărbați. Problema are aici două părți: afecțiunea fiziologică a acidului gastric scăzut și sistemul creat pentru a face față simptomelor acestei probleme fiziologice. Cei care nu pot digera carnea au nevoie de mai mult acid în stomac pentru a descompune în mod corespunzător structurile proteice. Indiferent de tipul de carne pe care îl consumi, dacă nu ai suficient acid gastric în stomac, te vei simți mai rău decât atunci când vei consuma alte tipuri de alimente care conțin mai puține proteine. Dacă ai astfel de probleme cu carnea, îți poți face teste pentru aciditate gastrică scăzută, poți lua suplimente de Betaină HCL și îți poți recâștiga pofta de a mânca din nou carne.

2. Te confrunți frecvent cu reflux gastric după mese

Acest tipar este oarecum paradoxal pentru experimente. Pe de o parte, acidul din stomac ajunge în zone neprotejate ale esofagului, care provoacă dureri și senzația de arsură. Dacă iei un antiacid, durerea dispare de obicei. În acest caz, este ușor de presupus că nivelurile ridicate de acid din stomac provoacă arsuri, dar acest lucru este fals. De fapt, insuficiența acidului gastric conduce la o serie de simptome care favorizează creșterea presiunii intra-abdominale, care apasă pe sfincterul esofagian interior. Atunci când acesta se deschide din cauza presiunii, chiar și o mică cantitate de acid dacă atinge interiorul esofagului, se pot apărea dureri și senzații de arsură. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului să esofagul nu este protejat precum stomacul de nivelurile ridicate de acid.

3. Ai eructații, te balonezi și elimini gaze după ce mănânci

Dacă experimentezi eructații după terminarea mesei, gaze intestinale la 1-2 ore, senzație constantă de balonare sau o senzație de greutate în stomac e foarte probabil să ai un nivel scăzut de acid gastric. Aceste simptome sunt indicii bune că digestia ta suferă. Situația probabilă este că mâncarea fermentează cu bacteriile, iar produsul secundar sunt gazele. Dacă nivelurile de acid sunt scăzute, bacteriile supraviețuiesc la nivelul stomacului și pot produce eructații repetate după masă. Uneori, această senzație poate apărea și la câteva ore după masă, alături de experimentarea unui gust neplăcut. Acesta este un indicator puternic al faptului că alimentul este încă în stomac când el ar trebui să fie în intestinul subțire. Nivelul pH-ului nu este suficient de scăzut pentru a începe trecerea alimentelor prin intestine. Balonarea și gazele intestinale ar putea fi cauzate de suprainfecția bacteriană de la nivelul stomacului sau intestinului subțire superior. Nivelurile scăzute de acid contribuie la acest lucru, permițând acestor bacterii să trăiască în aceste locuri. O altă cauză ar putea fi încetinirea vitezei de digestie, care permite accesul bacteriilor mai mult timp pe produsele alimentare.
Odihnă, refacere și restabilizare – aceștia ar fi cei trei pași pentru a debloca capacitatea naturală a corpului de a se vindeca de efectele secundare ale medicamentelor antiacide. De folos sunt și enzimele digestive, care îmbunătățesc secreția acidă la persoanele cu hipoclorhidrie. Alegerea cu grijă a alimentelor este, de asemenea, esențială. Simptomele pot fi diminuate prin consumul de produse alimentare cu conținut scăzut de grăsimi și bogate în fibre dietetice.

Tu cum gestionezi problemele gastroesofagiene?

Surse:

  • scdlifestyle.com/2012/06/hypochlorhydria-3-common-signs-of-low-stomach-acid
  • scdlifestyle.com/2012/03/3-tests-for-low-stomach-acid/
  • scdlifestyle.com/2012/03/how-to-supplement-with-betaine-hcl-for-low-stomach-acid/
  • heartburnhelp.scdlifestyle.com/

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
arsuri gastriceenzime digestiveHipoaciditatereflux gastroesofagianSănătatea sistemului digestiv
Articolul anterior
Cele mai importante beneficii ale probioticelor
Articolul următor
De ce depinde digestia de echilibrul pH-ului?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Digestie

Te-ar putea interesa și: