Remedii naturale

Cum vii de hac răcelilor de sezon?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
Gripăimunitateracealaremedii din planteRemedii naturaleRemedii răceală și gripă

Tocmai încercați să treceți mai ușor peste o răceală? Vă prezentăm în continuare câteva trucuri naturale de ameliorare a simptomelor răcelii și de prevenire a efectelor nedorite ale acesteia. Cele mai multe dintre ingredientele folosite și sfaturile oferite sunt accesibile, iar spre deosebire de medicamente, remediile naturale nu au efecte secundare și sunt benefice pentru întreg organismul.

[post-content id=1288]

Doză dublă de multivitamine

Imediat ce simțiți că vă apucă răceala, luați doză dublă de multivitamine, timp de 3 zile. Aplicat din timp, acest remediu este extrem de eficient în prevenirea stărilor de răceală.

Scorțișoară şi cuişoare

Se fierb 10 grame de coajă de scorțişoară cu 10 grame de cuişoare în 250 ml de apă, timp de 10 minute. După răcire, se strecoară şi se amestecă cu zeamă de lămâie, 3 linguri de miere de albine şi 500 de ml rachiu sau țuică. Se amestecă şi se păstrează într-un recipient de sticlă. Când simțiți că răciți, consumați câte trei păhărele zilnic.

Soluție din alcool cu usturoi

Într-un recipient de sticlă de un litru se pune 1/3 usturoi pisat și 2/3 alcool de 90 de grade și se ține la macerat timp de 2 săptămâni, la loc întunecos și răcoros. Apoi, soluția se strecoară prin mai multe straturi de tifon, se pune într-un recipient nou, bine închis și se păstrează la rece. Se începe cura cu 3 picături în 100 ml de apă, dimineața, pe stomacul gol. Se crește doza cu câte o picătură în fiecare zi până când se ajunge la 25 de picături pe zi, apoi se scade zilnic doza cu câte o picătură până se ajunge din nou la 3 picături pe zi. Se face o pauză de 2 săptămâni, după care se poate relua tratamentul pe toată durata iernii.

Ceai de coada-șoricelului, pătlagină și mentă

Se recomandă consumul de ceai fierbinte din coada-șoricelului, pătlagină și mentă, timp de 2-3 seri la rând. Totodată, se stă cu picioarele în apă fierbinte timp de 10 minute, după care se recomandă odihnă.

Ceai de gălbenele, muşețel şi pătlagină

În 300 de ml de apă fiartă se adaugă câte o linguriță de flori de gălbenele, muşețel şi pătlagină, după care se fierbe totul la foc mic timp de 7 minute. Se strecoară, se răceşte şi se adaugă miere de albine şi lămâie. Se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi, timp de 2-3 zile.

Tinctură de propolis

Se iau de 3 ori pe zi câte 30 de picături de tinctură de propolis înainte de masă, iar înainte de culcare se ia o capsulă de apilarnil, propolis și polen. În același timp, se pot bea zilnic câte 3 căni de infuzie din urzică, gălbenele și coada-șoricelului.

Gargară cu apă sărată sau propolis

Atunci când durerea în gât te împiedică să-ți desfășori rutina zilnică, fă o gargară cu apă sărată din amestecul unei lingurițe de sare într-un pahar mic de apă caldă. Combinația cald-sărat asigură un efect natural de calmare pe termen lung. De asemenea, se pot pune 30 de picături de tinctură de propolis într-un pahar cu ceai de gălbenele sau de mușețel. Se face o gargară cât mai profundă, apoi se înghite soluția.

Decoctul de ceapă

Pentru 250 de ml de apă se iau 2 cepe mici cu tot cu coajă și se adaugă în apă când aceasta ajunge în punctul de fierbere, după care se lasă 10-15 minute. După răcire se poate adăuga miere sau ghimbir, iar dacă vrei să păstrezi mai mult decoctul de ceapă, poți adăuga un conservant precum hreanul.

Țuică fiartă cu miere și piper

În cantități mici, țuica are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la scăderea febrei. Fiartă cu piper și amestecată cu miere după răcire, țuica te scapă de răceală și te înviorează. Tot în caz de răceală, țuica mai poate fi folosită și pe post de soluție pentru frecție. Prin acest proces, corpul începe să transpire abundent și să elimine prin piele toxinele.

Frecții cu oțet

Şosetele de bumbac înmuiate în oțet şi frecțiile cu oțet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra.

Cataplasme cu cartofi

Cartoful conține amidon, glucoză, vitaminele B1, B6, C şi K, acid folic, potasiu, fosfor şi magneziu, iar aceste componente îi conferă calități terapeutice deosebite. Cataplasma de cartofi raşi, stropiți cu oțet cald, amestecat în părți egale cu apă, pusă pe piept sau pe gât, potoleşte tusea și calmează simptomele răcelii. Dacă răceala nu dă semne de vindecare, fă o frecție serioasă cu spirt medicinal şi bea suc de cartof crud.
Încearcă aceste remedii simple și ușoare pentru tratarea răcelilor și veți descoperi adevărul din spatele „sfaturilor bunicii“. Nu uita să ceri sfatul medicului atunci când răceala durează mai multe zile.

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
Gripăimunitateracealaremedii din planteRemedii naturaleRemedii răceală și gripă
Articolul anterior
Cel mai bun ulei pentru pielea ta. Și nu este uleiul de cocos!
Articolul următor
Remedii naturale pentru articulații inflamate și dureroase?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Remedii naturale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: