Imunitate, Medicină funcțională, Vitamine și minerale

Vitamina C, în virozele respiratorii. Cât de mari să fie dozele?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Dozele mari de vitamina C, în combinație cu vitamina D, zinc și seleniu, sunt deosebit de eficiente împotriva infecțiilor respiratorii care se răspândesc cu repeziciune în ultima perioadă. În România, în ultima săptămână, 50% dintre cazurile testate pentru virus gripal au fost pozitive. La nivel național au fost raportate 102.981 cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii). Dintre acestea, 3645 sunt cazuri de gripă.

Vezi toate articolele despre:
imunitatemagneziuRemedii răceală și gripăseleniuviroze respiratoriivitamina Cvitamina D

„Nu am văzut până acum o infecție respiratorie care să nu se amelioreze cu doze mari de vitamine. Vitamina C în doze mari are o acțiune antivirală fără egal“, arată dr. Andrew W. Saul, expert internațional în terapia cu vitamine.

Trusa antirăceală: vitamina C, vitamina D3, zinc, magneziu, seleniu

Este foarte important să creștem protecția antioxidantă a organismului și să ne întărim imunitatea pentru a contracara atacurile virusurilor care circulă în această perioadă. International Society for Orthomolecular Medicine recomandă asocierea unor vitamine și minerale pentru întărirea imunității și pentru reducerea intensității simptomelor în cazul în care am contractat o infecție virală. Recomandările International Society for Orthomolecular Medicine cuprind:

  • 3000 mg vitamina C/zi, în doze divizate pe parcursul zilei. În funcție de toleranță, dozele pot fi chiar mai mari. Este bine de verificat toleranța și de crescut dozele treptat, pentru că în doze mari, vitamina C poate avea efect laxativ.
  • 2000 UI vitamina D3/zi. Dacă vrei să îți întărești imunitatea, poți începe cu o doză de 5000 UI vitamina D3 pentru două săptămâni, apoi poți rămâne pe o doză de întreținere de 2000 UI.
  • 400 mg magneziu/zi.
  • 20 mg zinc/zi.
  • 100 mcg seleniu/zi.

Suplimentele cu vitamine și minerale ajută la întărirea imunității și la reducerea intensității simptomelor, însă acestea nu exclud un consult medical atunci când starea generală este una proastă, iar simptomele – agresive.

Specialiștii susțin la unison utilizarea vitaminei C în tratamentul infecțiilor virale. Dr. Jeffery Allyn Ruterbusch, Associate Professor at Central Michigan University, susține efectele benefice ale vitaminei C în condiții de stres. Ori, infecțiile virale sunt o condiție de stres puternic asupra întregului organism.

Vitamina C intravenos: îmbunătățiri în 2-3 ore în caz de infecție virală

Prof. Victor Marcial-Vega (Caribe School of Medicine, Puerto Rico) arată că „Vitamina C administrată intravenos are o rată de succes ridicată în infecțiile virale. În experiența mea clinică am observat îmbunătățiri în 2-3 ore de la administrare. Cred că vitamina C ar fi prima mea recomandare și în managementul infecțiilor cu coronavirus. Am folosit vitamina C intravenos în tratamentul pacienților cu gripă, infecții cu virus Dengue sau Chikungunya, de mai bine de 24 de ani“.

Seleniu contra infecțiilor virale

Dr. Damien Downing, editor la Journal of Nutritional and Environmental Medicine, vorbește despre influența seleniului în infecțiile virale și creșterea imunității: „Gripa porcină, gripa aviară, SARS, toate au apărut în zone ale Chinei cu deficit de seleniu. Când pacienții au primit seleniu, mutațiile virale s-au redus, iar imunitatea s-a îmbunătățit“.

Infecțiile respiratorii și gripa, în România

Potrivit ultimului comunicat al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în România, activitatea gripală a avut un trend crescător, cu extindere națională. 50% dintre cazurile testate pentru virus gripal a fost pozitive. La nivel național au fost raportate 3645 de cazuri de gripă, mai mult cu 7,4% decât în aceeași săptămână a anului trecut.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 102.981, cu 26,1% mai mare decât în săptămâna anterioară (81.646). Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri, această săptămână a fost declarată în România ca prima săptămână epidemică din acest sezon. De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10543583

http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v16n04.shtml

https://www.mpnnow.com/news/20200128/dr-gifford-jones-people-are-dying-needlessly-of-coronavirus

https://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa/1361-informare-infectii-respiratorii-20-01-2020-26-01-2020-s-04/file

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
imunitatemagneziuRemedii răceală și gripăseleniuviroze respiratoriivitamina Cvitamina D
Articolul anterior
Infecțiile recurente ale tractului urinar (ITU) și disbioza intestinală
Articolul următor
Ce punem pe masă ca remedii pentru gripă și răceală?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
ImunitateMedicină funcționalăVitamine și minerale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: