Nutriție și dietă, Remedii naturale

Algele AFA fac minuni pentru sănătatea ta

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
algeaminoaciziclorofilăfiermineralevitamine

Algele sunt responsabile pentru aproximativ 80-90% din rezerva de alimente și oxigen a planetei. Acestea își obțin energia lor globală prin procesul de fotosinteză, fiind considerate dezvoltatorii primari ai atmosferei Pământului. Algele au fost recoltate și consumate de secole și, totuși, valoarea lor nutrițională a fost până de curând trecută cu vederea sau chiar necunoscută. Algele verzi-albastre reprezintă una dintre cele mai complexe surse de nutrienți de pe planetă. Două specii, spirulina și AFA (Aphanizomenon flos-aquae), sunt formele cele mai consumate, având statutul de superaliment datorită concentrațiilor mari de proteine, vitamine și substanțe nutritive.

Știați că?
La fel ca bacteriile, algele verzi-albastre sunt procariote, deoarece le lipsește un nucleu legat de membrană. Informația genetică din algele verzi-albastre (ADN și ARN) este ușor absorbită de bacteriile din sistemul nostru digestiv.

Algele verzi-albastre Aphanizomenon flos-squae (AFA) se găsesc în jurul lacului Klamath din Oregon, care se întinde pe o suprafață de 30.000 hectare și se află la o altitudine de 1260 de metri. Aceste alge fixează azotul din atmosferă pentru a construi proteine de înaltă clasă. Algele AFA din lacul Klamath au devenit un superaliment extrem de popular în rândul persoanelor din întreaga lume.

AFA conțin „pietrele de temelie ale sănătății“

Majoritatea algelor AFA conțin 70% proteine și au un nivel mai ridicat de betacaroten decât broccoli. Pe lângă faptul că aceste alge conțin o concentrație ridicată de nutrienți (peste 65 de vitamine, minerale și enzime, spectrul complet de opt aminoacizi esențiali și zece aminoacizi neesențiali), sunt și extrem de ușor absorbite de organism. Algele AFA mai conțin cantități remarcabile de clorofilă, vitamina B12 și fier, elemente ce pot contribui creșterea energiei, corectarea dezechilibrelor, oxigenarea celulelor și asigurarea unui nivel optim de sănătate fizică și mentală.

Algele AFA sunt formate, în principal, din proteine moi și polizaharide, care sunt ușor digerate de bacteriile intestinale. Acest lucru le transformă în unele dintre cele mai digerabile și folositoare alimente cu proteine din întreaga natură. Această caracteristică „moale“ este neobișnuită pentru celulele vegetale, dar este comună pentru celulele animale, motiv pentru care aceste alge au fost considerate ca fiind 25% de origine animală.

AFA conțin hemoglobină și stimulează producția de celule stem

Algele AFA sunt încărcate de clorofilă, care ajută la formarea sângelui datorită structurii extrem de asemănătoare cu hemoglobina. Clorofila ajută la lupta împotriva leucemiei, precum și la tratarea unor forme de cancer de piele sau ficat, dar și la detoxifierea intestinelor. De asemenea, aceste alge conțin pigmentul albastru numit ficocianină, care ajută sistemul imunitar prin stimularea producerii mai multor celule stem din măduva osoasă. Celulele stem sunt forma de bază a tuturor celulelor și pot fi transformate în orice fel de celule, inclusiv celule T, natural killer, macrofage sau alte celule ale sistemului imunitar.

AFA te ajută în lupta împotriva deficitului de minerale

Algele AFA sunt cunoscute pentru cantitățile importante de minerale. Mineralele sunt matricea atomică a corpului nostru și sunt necesare pentru construcția fiecarui țesut (inclusiv oase, dinți, piele, păr, unghii, organe interne, sistem muscular, sistem imunitar, sistem nervos etc.). Cercetătorii de la Nutrition and Physical Degeneration au arătat că, cu cât hrana noastră devine mai „domestică“, cu cât adoptăm un regim alimentar mai „civilizat“, cu atât apar mai repede simptomele deficitului de minerale. Aceste deficiențe de minerale au fost asociate cu majoritatea problemelor degenerative ale omenirii. Soluția esențială pentru rezolvarea deficiențelor de acest tip ar fi includerea în dietă a alimentelor „sălbatice“, cum ar fi algele AFA. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine B, conținând cantități importante de B1, B2, B3, B5, B6, B9 și B12. În general, vitaminele din complexul B ajută în lupta cu stresul, sprijinind convertirea mai eficientă a polizaharidelor și a altor carbohidrați în glucoză, pentru asigurarea energiei și rezistenței. Totodată, algele AFA sunt o sursă importantă de vitamina C, acizi grași omega 3 și fosfolipide necesare bunei funcționări a creierului și a sistemului nervos.

AFA au un conținut ridicat de fier și enzime

De asemenea, algele AFA sunt bogate în fier biodisponibil, care lucrează alături de mangan, cupru, vitaminele B12 și C împotriva anemiei, în special pentru vegetarieni. Aceste alge conțin aproximativ 4% ADN și ARN, nucleotide cu proprietăți antimicrobiene, antivirale și antifungice. Acestea pot ajuta la construirea de celule noi, sănătoase genetic, precum și la refacerea țesuturilor și celulelor deteriorate. Enzimele din algele AFA sprijină „cascada enzimatică“, ce începe în digestie, continuă prin asimilarea nutrienților și se încheie în metabolism.
Numeroase studii arată că algele AFA acționează benefic asupra sistemului imunitar, a sistemului nervos și previn inflamația. Ca în cazul oricărui superaliment sau fel de mâncare, metabolismul oamenilor și chimia organismelor pot răspunde diferit, însă beneficiile algelor AFA sunt evidente. Tu ce superalimente din categoria algelor consumi pentru sănătatea ta?

    Surse:

  • https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-blue-green-algae/
  • https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-923-blue-green%20algae.aspx
  • https://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/vitamins-minerals/blue-green-algae-myths-and-facts.html
  • https://powerorganics.com/klamath-blue-green-algae-info/
  • https://www.shirleys-wellness-cafe.com/NaturalFood/Algae
  • https://www.stemcellnutrition.net/afa-super-blue-green-algae

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
algeaminoaciziclorofilăfiermineralevitamine
Articolul anterior
Alternative naturale pentru pasta de dinți
Articolul următor
Dieta şi microbiomul intestinal


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Nutriție și dietăRemedii naturale

Te-ar putea interesa și: