Medicină funcțională, Sănătate

Semne pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
analize de sângedeshidratareimunitateinvestigații medicaleobosealăsănătate

Din cauza stilului de viață modern, sănătatea ajunge să fie plasată de multe ori pe ultimele locuri în prioritățile noastre. Doar atunci când o problemă de sănătate se agravează sau apare o boală, ne gândim să aducem sănătatea în prim-plan, făcând tot ceea ce se poate pentru ca totul să funcționeze normal din nou.
La fel ca o mașină, organismul nostru are anumite indicatoare care arată când ceva nu funcționează la parametrii optimi. Diferența-cheie dintre acestea este că, spre deosebire de senzorii luminoși evidenți din bordul unei mașini, semnele organismului nostru pot fi trecute de multe ori cu vederea, în special dacă nu știm ce să căutăm. În cele ce urmează vei regăsi câteva semne care îți pot da de gândit cu privire la starea ta de sănătate.

Culoarea urinei – indicator al stării de sănătate

Culoarea urinei poate fi un indicator cu privire la modul în care te hidratezi și poate arăta dacă vreunul dintre organele vitale suferă sau nu de vreo afecțiune. Dacă urina ta are o culoare pală sau transparentă, acest lucru indică o stare bună de sănătate, dar dacă observi o culoare mai închisă, de chihlimbar, aceasta poate indica deshidratarea și alte probleme de sănătate.

Buzele crăpate – semn al deshidratării

Chiar dacă buzele crăpate au cel mai adesea cauze externe, cum ar fi expunerea la soare, expunerea la vânt sau condițiile atmosferice lipsite de precipitații, buzele crăpate pot fi și un indicator al deshidratării. Dacă te confrunți cu buze crăpate timp îndelungat, asigură-ți o hidratare optimă, mai degrabă decât să maschezi problema prin intermediul balsamurilor de buze.

Oboseala permanentă poate arăta o afecțiune a tiroidei

Agitația vieții de zi cu zi poate cauza oboseală, dar anumite stări de oboseală par a nu fi cauzate doar de lipsa somnului. Dacă te confrunți cu stări frecvente de oboseală, chiar și după o noapte de somn adecvat, ar putea fi implicați o serie de alți factori ai sănătății. Înainte de toate, ia în considerare că dieta poate fi cheia problemei. Consumul frecvent de alcool sau alimente procesate poate pune mai multă presiune pe organismul tău decât ți-ai putea imagina. Oboseala cronică poate fi, de asemenea, un semn că tiroida ta nu funcționează corect.

Erupțiile cutanate, semnal de alarmă de la sistemul imunitar

Dacă suferi de erupții cutanate, ia în considerare ceea ce vrea să-ți spună cel mai mare organ al corpului tău – pielea. Peste 70% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani suferă de acnee sau alte erupții cutanate. Astfel de probleme îți pot arăta că sistemul imunitar luptă din greu, ele putând fi agravate și de nivelul ridicat de stres.

    Surse:

  • health.clevelandclinic.org/2013/10/what-the-color-of-your-urine-says-about-you-infographic/
  • scdlifestyle.com/2014/04/pooping-101/
  • health.howstuffworks.com/skin-care/lip-care/health/cracked-lips-sign-of-dehydration.htm
  • holtorfmed.com/cfs-patients-and-low-thyroid/
  • besthealthmag.ca/best-looks/acne/the-truth-about-adult-acne

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
analize de sângedeshidratareimunitateinvestigații medicaleobosealăsănătate
Articolul anterior
De ce este numit Alzheimerul diabet de tip 3?
Articolul următor
Este colesterolul singurul vinovat pentru bolile de inimă?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăSănătate

Te-ar putea interesa și: