Remedii naturale

5 ingrediente naturale pentru albirea dinților

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
cărbune activoțet din cidru de mereRemedii naturaleturmericulei de cocos

Peste 80% dintre oameni și-ar dori să aibă dinți mai albi, arată un studiu publicat în Journal of the American Dental Association. De altfel, albirea dinților este cea mai solicitată procedură din cabinetele stomatologice. Însă pentru unii dintre pacienți a avea dinți mai albi devine o obsesie din cauza căreia ajung să apeleze la nenumărate proceduri de cosmetică dentară, asociate cu riscuri serioase. Substanțele chimice din tratamentele profesionale pentru albit dinții pot provoca de la ușoare iritații ale gingiilor până la dureri intense. În timp, deteriorarea smalțului dentar conduce la sensibilitate dentară și, culmea, îngălbenirea mai rapidă a dinților.

În urmă cu 10 ani, oamenii nici măcar nu auziseră de albirea dinților. Acum, fiecare dentist pe care îl cunosc are cel puțin un pacient care suferă din cauza albirii excesive. Pacienții ajung la cabinet cu dureri foarte mari și îmi dau seama imediat după culoarea dinților lor și după iritația din jurul gingiilor că au apelat la albire după albire”, spune Irwin Smigel, președintele Societății Americane de Estetică Dentară.

Și cu toate acestea avem nevoie de o dantură frumoasă. Aspectul dinților reprezintă un avantaj important pentru fizionomia unei persoane și chiar contribuie la a avea mai multă încredere în sine. Din fericire, există soluții naturale pe care le putem utiliza în siguranță pentru albirea dinților. Vă prezentăm o listă cu cinci dintre cele mai eficiente ingrediente care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți.

Cărbune activat

Cărbunele vegetal activat este o variantă reîncălzită sau distilată a cărbunelui obișnuit. Cărbunele activat reprezintă însă un produs sigur pentru consumul uman. Recomandat de obicei în caz de disconfort abdominal, meteorism, sindrom diareic, cărbunele activat poate fi utilizat și pentru îndepărtarea petelor de pe dinți. Este foarte eficient mai ales pentru curățarea petelor de cafea, vin, dar și a plăcii bacteriene. Modul de utilizare este următorul: se amestecă 1-2 lingurițe de pulbere cu puțină apă, se aplică pe dinți cu ajutorul unei periuțe și se lasă să acționeze 3 minute, după care se clătește. Cărbunele activ nu trebuie totuși utilizat în fiecare zi, ci doar o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a evita uzura smalțului dentar.

Coajă de banană

Cojile de banane pot fi folosite cu succes pe post de benzi de albire a dinților. Coaja de banană conține foarte mult potasiu, magneziu și mangan, substanțe care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți. Pentru a încerca această metodă, alege o banană perfect coaptă (nu verde și nici cu pete maro) și taie o fâșie mică dreptunghiulară din coajă. Cu partea dinspre interior a cojii șterge dinții aproximativ 2 minute și apoi îi poți peria ca de obicei. Procedura este recomandată o dată pe săptămână.

Oțet de mere

Datorită proprietăților sale antibacteriene, oțetul de mere poate fi utilizat ca apă de gură în scopul de a preveni formarea plăcii bacteriene pe dinți. Atenție! Oțetul trebuie diluat cu apă. De aceea, este indicat să îți clătești gura cu o soluție preparată din o parte oțet de mere și două părți de apă. Pentru a-ți menține zâmbetul alb și strălucitor poți folosi această metodă în fiecare dimineață.

Pudră de turmeric

Oricât de ciudat ar părea să se folosească o pudră galbenă pentru a preveni tocmai îngălbenirea dinților, ei bine, turmericul este unul dintre cele puternice ingrediente de albit dinții. Tot secretul stă în proprietățile astringente și antibacteriene ale turmericului. Este de asemenea abraziv, la fel ca bicarbonatul de sodiu, ajutând la lustruirea dinților. Iată o rețetă de pastă de dinți 100% naturală: două capsule de turmeric, o picătură de ulei esențial de mentă și puțină apă. Omogenizează ingredientele și pune pe periuță din pasta obținută. Aplică și periază dinții, lasă cel puțin 3 minute să acționeze și clătește bine. Folosește zilnic timp de o săptămână și vei vedea rezultatele.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos acționează ca un adevărat tratament antiseptic și antibacterian împotriva plăcii dentare. Poți folosi o linguriță de ulei de cocos cu care să îți clătești gura în fiecare dimineață, timp de aproximativ o lună. Este important să alegi ulei de cocos organic presat la rece.

    Surse:

  • prevention.com/beauty/natural-teeth-whitening
  • prevention.com/beauty/natural-beauty/dangers-teeth-whitening

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
cărbune activoțet din cidru de mereRemedii naturaleturmericulei de cocos
Articolul anterior
5 analgezice din farmacia naturii
Articolul următor
Urzicile: un tratament usturător, dar eficient contra reumatismului


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Remedii naturale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: