1. Fizioterapia
Folosește căldura, presiunea, lumina și curentul electric pentru a reda mobilitatea articulară. Printre tehnicile folosite se numără electroterapia, ultrasunetele, laserterapia, terapia cu infraroșii, magnetoterapia.
2. Masajul
Este o terapie folosită în lupta cu durerile, având un efect calmant asupra tensiunii musculare și articulare. Masajul implică manipularea țesuturilor, folosind presiune, tensiune, mișcare sau vibrație.
3. Hidroterapia
Hidroterapia diferă de înot pentru că implică exerciții speciale pe care le faci într-o piscină cu apă caldă. Căldura apei permite mușchilor să se relaxeze și reduce durerea în articulații. Apa sprijină greutatea corpului, iar acest lucru ajută la refacerea mobilității articulare.
4. Acupunctura
Folosește ace foarte fine din oțel inoxidabil pentru a stimula 14 mari canale purtătoare de energie ale organismului. Acupunctura poate reduce durerea prin stimularea producerii de calmante naturale în corp, numite endorfine.
5. Proloterapia
Este o metodă non-chirurgicală de tratare și recuperare a sistemului osteoarticular, ce constă în injecții înăuntrul și în jurul articulației. Aceste injecții stimulează regenerarea țesuturilor în zonele în care acestea sunt instabile.
6. Tratament cu celule stem
Este o tehnică tisulară de refacere a cartilajelor deteriorate, ce presupune prelevarea de celule de cartilaj sănătos, numite condrocite, și injectate în articulațiile bolnave, efectul fiind asemănător cu cel al unui transplant de țesut.