Grăsimile omega 3 sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Deoarece organismul nostru nu poate produce omega 3, este foarte important să le incluzi în dieta ta. De fapt, acizii grași omega 3 sunt blocuri de grăsime, care ajută la construirea membranelor celulare, reglează coagularea sângelui și sprijină funcțiile receptorilor celulari. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de acizi grași omega 3 sunt multiple, iar în continuare îți vom arăta cum să-i incluzi cu ușurință în dieta ta prin consumul anumitor alimente.
Somonul
Somonul este recunoscut drept o sursă excelentă de omega 3. Doar două porții de somon pe săptămână acoperă necesarul recomandat de American Heart Association. Cu toate acestea, atunci când cumperi peștele este foarte important să știi de unde provine, deoarece somonul este cunoscut ca având niveluri ridicate de mercur. De asemenea, somonul de crescătorie are, de obicei, mai multe toxine decât somonul sălbatic.
Semințele de in
Dacă sunteți în căutarea unei alternative, a unei surse de omega 3 pe bază de plante, semințele de in reprezintă soluția cea mai potrivită. Semințele de in conțin din belșug fibre, proteine și omega 3. Pentru a evita versiunile modificate genetic ale inului, se recomandă achiziționarea semințelor din sursă organică.
Nucile
Nucile reprezintă o sursă importantă a unuia dintre acizii omega 3, și anume acidul alfa-linoleic. Acesta s-a dovedit a fi de ajutor în reducerea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și a inflamației. Potrivit unei metaanalize efectuate în anul 2009 și publicate în American Journal of Clinical Nutrition, nucile ajută la scăderea colesterolului rău și a colesterolului total, fără a provoca creșterea în greutate. Nucile pot fi consumate simple ori pot fi adăugate la salate, în cereale sau în iaurt.
Algele marine
Alături de microalge, algele marine sunt singurele surse vegetale cunoscute de EPA și DHA. doi aminoacizi care alcătuiesc grăsimile sănătoase omega 3. Există peste 20 de tipuri de alge marine din care puteți alege, dintre care spirulina este o sursă deosebit de bună de omega 3. Algele marine pot fi adăugate la o varietate de feluri de mâncare, inclusiv supe sau sosuri.
Fructele de pădure
O sursă surprinzătoare de omega 3 sunt fructele pădure. Potrivit unui studiu norvegian, fructele de pădure sălbatice (afine, mure, merișoare) conțin o medie de 36% acid alfa-linoleic. Afinele nordice reprezintă cea mai bună sursă de acizi grași, fiecare porție conținând 174 mg de omega 3 și 259 mg de omega 6. Fructele de pădure pot fi consumate proaspete sau în gemuri și dulcețuri.
Acizii grași omega 3 sunt extrem de importanți pentru menținerea unei sănătăți optime. Consumul alimentelor bogate în aceste grăsimi sănătoase reprezintă o modalitate ieftină și eficientă de îmbunătățire a stării de sănătate.
1 comentariu. Leave new
Super bune