Detoxifiere și slăbire, Medicină funcțională, Sănătate

Dr Mark Hyman: Despre detoxifiere și toxine

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
detoxifiereeliminare toxineSlăbire și menținerea greutățiistil de viață sănătostranzit intestinal

Mark Hyman este un medic de familie american, promotor al medicinei funcționale (care caută nu atât tratarea simptomatologiilor, cât identificarea și abordarea cauzelor patologiilor, prin îmbinarea eficientă a terapiilor alopate cu cele holiste), președinte al Institutului de Medicina Funcțională, membru în Consiliul Consultativ al Dr Mehmet Oz HealthCorps (care printre altele se ocupă de combaterea epidemiei obezității prin educarea despre nutriție și un stil de viață sănătos a studenților la medicină).

Mark Hyman a fost membru în Grupul consultativ al Președintelui SUA pentru prevenirea bolilor, promovarea sănătății și sănătate publică și integrativă. A colaborat cu președintele Clinton pe probleme de strategii de sănătate și cu Surgeon General al SUA pentru strategia privind prevenirea diabetului și reforma sănătății. Printre alte distincții a fost premiat în 2009 de Colegiul American pentru Nutriție pentru activitatea sa în domeniul promovării sănătății prin intermediul alimentației sănătoase.

Dr Hyman a vorbit în numeroase rânduri despre cercetări și studii de caz care indică faptul că acumularea toxinelor din mediu în organismul uman se află la baza declanșării a cel puțin două din flagelurile societății moderne: diabetul și obezitatea. În lipsa stimulării naturale și prin alimentație a mecanismelor de detoxifiere ale organismului, el vorbește despre un efect de acumulare a toxinelor similar cu situațiile în care, într-un oraș, serviciile de salubrizare intră în grevă: deșeurile se acumulează, ceea ce are numeroase efecte nocive (articol din Huffington Post, februarie 2012).

Pentru detoxifierea organismului, Dr Hyman recomandă patru abordări:

a) Stimularea detoxifierii intestinale: în primul rând, prin consumul de fibre, dar și prin hidratarea corespunzătoare. Tranzitul (scaunul) zilnic este o metodă extrem de eficientă pentru eliminarea a numeroase toxine din organism. Din păcate, cel puțin 20% din populație în general se obișnuiește (și chiar consideră că este normal așa) să aibă un scaun o dată la 2, 3 sau chiar mai multe zile.

b) Stimularea detoxifierii renale (hidratarea copresunzătoare). Însăși culoarea și mirosul urinei sunt indicatori ai hidratării insuficiente, respectiv ai acumulării de substanțe reziduale, toxice, în organism.

c) Stimularea detoxifierii prin transpirație (exercițiu fizic, saună, băi calde). Unele cercetări au arătat chiar că sauna stimulează excreția metalelor grele.

d) Respirația corectă (detoxifierea prin plămâni).

Într-o conferință TEDMED din 2010, Dr Hyman a prezentat cazul unui băiat care avea mai multe diagnostice și lua 8 medicamente în fiecare zi (pentru astm, diferite alergii de mediu și alimentare, anxietate, crampe abdominale, dureri de cap, insomnie, crampe musculare, spasme anale, prurit, probleme de concentrare la școală). Copilul luase multe antibiotice pentru infecții repetate ale urechii, iar dieta sa includea multă mâncare de tip fast food. Afecțiunile pacientului fuseseră abordate de diferiți specialiști, care prescriseseră numeroase tratamente, însă fără rezultate notabile.

Medicul a prescris pacientului:

  • o dietă cu proprietăți antiinflamatoare pentru tractul digestiv
  • eliminarea glutenului și a altor alergeni alimentari
  • administrarea de antifungice și probiotice (pentru stimularea colonizării intestinale cu microfloră sanogenă)
  • cură de detoxifiere de metale grele și alte toxine

La doar două luni de la inițierea acestor modificari, copilul nu mai prezenta simptomele afecțiunilor diagnosticate inițial, nu mai lua niciunul din medicamentele prescrise și, pe lângă starea generală de sănătate, se îmbunătățiseră și performanțele școlare.
În discuția despre încărcarea toxică a organismului uman, respectiv necesitatea și beneficiile detoxifierii naturale, există numeroase cercetări, studii de caz și analize care pot demonstra atât prezența și acțiunea diferitor toxine în organism (în special provenind din tractul digestiv), dar și efectele benefice ale unei cure de detoxifiere asupra diferitor tulburări de sănătate provenite din astfel de situații.

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
detoxifiereeliminare toxineSlăbire și menținerea greutățiistil de viață sănătostranzit intestinal
Articolul anterior
Probioticele ajută la slăbit
Articolul următor
Markerii detoxifierii


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Detoxifiere și slăbireMedicină funcționalăSănătate

Te-ar putea interesa și: