Medicină funcțională

Remedii homeopatice utile în pregătirea preoperatorie și în recuperarea imediată postoperatorie chirurgicală

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
medicină funcționalămedicină holisticămedicina integrativarecuperare

Homeopatia prețuieşte prin excelență particularul, individualul, amănuntul, trăsăturile, respectiv simptomele neobişnuite, rare. Cunoaşterea prealabilă a pacientului, administrarea remediului similimum poate fi ajutorul cel mai de preț într-o asemenea situație. Examenul fizic al pacientului relevă adesea amănunte pe care, interpretându-le, ajungi la esență. A scrie un articol cu recomandări generale rămâne o provocare pentru un medic homeopat, pe care am acceptat-o doar în încercarea de a găsi soluții instantanee.
Preoperator voi recomanda întotdeauna ARNICA 30 CH – 1 doză (5 granule), în cele 2 dimineți de dinaintea intervenției, cu 1/2h înainte de masă şi încă o doză în dimineața intervenției. Dacă intervenția se face în urgență, cele 3 doze de ARNICA 30 CH se vor administra succesiv la 1/2h interval (ARNICA – remediu major de traumă fizică şi psihică).
Mă voi opri acum la câteva aspecte particulare:

  • Anxietatea de anticipație poate fi tratată cu GELSEMIUM 9 CH, câte o doză de 2 ori pe zi (una dimineața cu 1/2h înaintea mesei, cealaltă seara, cu 1/2h după cină), în cele 2-3 zile premergătoare intervenției chirurgicale.
  • Deshidratarea, pierderea hidroelectrolitică masivă, unele anemii, care persistă în ciuda eforturilor prin tratamentele de substituție, impun administrarea de CHINA 7 CH, remediu cu diluție joasă, care poate fi administrat frecvent (la 2-3 ore interval).
  • În intervențiile ortopedice sau în cazul celor care necesită imobilizare prelungită este utilă RUTA 7 CH, câte o doză de 3 ori pe zi, începând cu ziua ce precede operația şi continuând postoperator (poate chiar încă 2 săptămâni).
  • Pentru intervențiile în zone intens vascularizate sau cu inflamație foarte importantă locală, unde sângerările necesită eforturi mari din partea chirurgului, poate fi utilă o doză de PHOSPHORUS 30 CH, în dimineața intervenției.
  • În cazul intervențiilor chirurgicale pe focare septice, închistate sau nu, este de folos secvența: HEPAR SULFUR 9 CH, HEPAR SULFUR 15 CH, HEPAR SULFUR 30 CH, administrate câte o doză, consecutiv, la interval de 12 h.
  • Deşi durerea reprezintă un simptom pentru care există numeroase şi foarte eficiente medicamente, sunt pacienți care o tolerează foarte greu şi care, din această cauză, rămân foarte agitați. Pentru aceştia, o doză de CHAMOMILLA 9 CH poate constitui o soluție (pre- şi postoperator).

Pentru alte simptome particulare (de altfel foarte valoroase), pe care nu le-am intuit aici, pacientul trebuie examinat de un medic homeopat.
Postoperator se va administra ARNICA 7 CH, câte o doză la 6 ore, pentru potențialul recuperator tisular. Mențin indicațiile remediilor amintite anterior: RUTA 7, CHINA 7 (care poate fi adăugat de novo, în cazul pierderilor hidroelectrolitice masive intra- şi postoperator).
Aş vrea să menționez un remediu foarte util: NUX VOMICA 5 CH (diluție joasă), pentru cefaleea intensă, destul de rezistentă la tratamentul antialgic, apărută după rahianestezie, unde lumina, mişcarea, zgomotul, temperatura constituie factori agravanți. Se va administra câte o doză la interval de 3-4 ore.
Cu mențiunea că există multe remedii cu indicații chirurgicale particulare, susțin consultul homeopat, care poate aduce în atenție remedii individualizate, adaptate la situația pacientului.

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
medicină funcționalămedicină holisticămedicina integrativarecuperare
Articolul anterior
Ce trebuie să știi despre vitamina D când suferi de tiroidă?
Articolul următor
De ce este numit Alzheimerul diabet de tip 3?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: