Detoxifiere și slăbire, Nutriție și dietă

Alimente care te ajută să-ți cureți ficatul

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
detoxifieredietăficathepatoprotectorregenerarea ficatuluiRemedii naturalesuperalimente

Trăim într-o lume în care întâlnim bolile la orice pas, din ce în ce mai răspândite și mai frecvente. Dar acest lucru nu vine ca o surpriză, dacă ținem cont de faptul că suntem înconjurați de un mediu extrem de toxic. Chiar alimentele pe care le mâncăm, apa pe care o bem, aerul pe care îl respirăm – toate au devenit potențial periculoase pentru sănătatea noastră. La fel de îngrijorătoare sunt substanțele chimice pe care le folosim zi de zi. S-ar putea petrece o zi întreagă pentru a enumera lista toxinelor cu care intrăm în contact, dar ideea cea mai importantă rămâne posibilitatea de a alege. În loc să te înconjori de toxine, poți avea în vedere un trai natural, curat și fără substanțe chimice periculoase. Importanța detoxifierii este imensă astăzi și există multiple posibilități de a-ți curăța organismul de substanțele chimice care se acumulează în organe.

De ce este important ficatul?

Vorbim în continuare despre cea mai mare glandă de detoxifiere a organismului, ficatul. Fără ficat, o persoană nu poate supraviețui. Ficatul îndeplinește atât de multe funcții vitale și, ca urmare, este predispus la multiple boli. Acest organ are o serie de funcții importante, dar nu se limitează doar la acestea:
• Detoxifiază sângele de substanțele nocive (toxine, droguri, alcool etc.);
• Înmagazinează vitaminele și fierul;
• Transformă zahărul stocat în zahăr util atunci când nivelul acestuia scade sub limitele normale;
• Produce bila, o substanță necesară pentru digestia grăsimilor;
• Descompune hemoglobina, insulina și alți hormoni;
• Distruge celulele roșii vechi din sânge.

Detoxifiază-ți ficatul cu aceste superalimente

1. Spanacul este o sursă majoră de glutation, care declanșează enzimele hepatice de curățare a toxinelor.
2. Sfecla și morcovii sunt legume extrem de bogate în flavonoide și betacaroten, ce pot ajuta la stimularea și îmbunătățirea funcției hepatice în general.
3. Tomatele conțin cantități importante de glutation, care este un detoxifiant extrem de eficient pentru ficat.
4. Varza conține izotiocianați, care oferă enzime pentru detoxifierea hepatică și eliminarea toxinelor.
5. Grapefruitul este o sursă de glutation, e bogat în vitamina C și antioxidanți, care stimulează producerea de enzime hepatice și eficientizare procesului de detoxifiere naturală a ficatului.
6. Lămâile conțin cantități mari de vitamina C, care ajută la stimularea ficatului și sprijină sintetizarea toxinelor în substanțe ce pot fi absorbite de apă.
7. Turmericul este condimentul favorit al ficatului pentru că sprijină în mod real detoxifierea hepatică prin asistarea enzimelor care curăță toxinele cancerigene.
8. Nucile sunt o bună sursă de glutation și omega 3, iar aminoacizii și arginina sprijină curățarea hepatică normală, în special în detoxifierea de amoniac.
9. Merele sunt bogate în pectine și alte substanțe esențiale pentru curățarea și eliberarea toxinelor din tractul digestiv. Merele fac mai ușoară sarcina ficatului de a se ocupa de toxine în timpul procesului de detoxifiere.
10. Avocado conține supernutrienți, ce ajută organismul să producă glutation.
11. Usturoiul este încărcat de sulf, ce activează enzimele hepatice care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, usturoiul conține cantități mari de alicină și seleniu, doi compuși naturali care ajută ficatul în funcția sa de curățare.
12. Păpădia sau mai exact ceaiul din rădăcină de păpădie ajută ficatul în descompunerea grăsimilor, producerea de aminoacizi și debarasarea de toxine.
13. Sparanghelul este un important diuretic, ajutând rinichii și ficatul în procesul de detoxifiere.
14. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți numiți catechine, compuși recunoscuți pentru sprijinirea funcției hepatice.
15. Uleiul de măsline presat la rece, alături de uleiurile de cânepă și in, reprezintă un ajutor important pentru ficat, oferind organismului o bază de lichid care poate absorbi toxinele.

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
detoxifieredietăficathepatoprotectorregenerarea ficatuluiRemedii naturalesuperalimente
Articolul anterior
Confesiunile unei „dukaniste“
Articolul următor
Cum deosebim grăsimile bune de cele rele?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Detoxifiere și slăbireNutriție și dietă

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: