Curiozități, Gândul zilei, Sănătate

Gândul zilei #05: Ce ascund stațiile de încărcare electrice? Învață să te protejezi!

Autor:
14 comentarii
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
curiozitățigândul zileisănătate

Pericolul ascuns al stațiilor de încărcare electrice

Astăzi vreau să vă vorbesc despre pericolul ascuns al stațiilor de încărcare, un subiect care poate nu v-a dat de gândit până acum. Aceste stații de încărcare electrice, mai ales cele de înaltă putere, generează un câmp electromagnetic foarte mare în jurul lor. Mi s-a întâmplat de câteva ori să încarc puțin mașina și să stau în ea, lucru ce mi-a cauzat o mare durere de cap. Așa că am decis să cercetez puțin această temă și iată ce am descoperit…

Stresul oxidativ: inamicul nevăzut

Expunerea la câmpuri electromagnetice mari poate induce stres oxidativ prin producerea de radicali liberi. Stresul oxidativ este legat de diverse probleme de sănătate, inclusiv îmbătrânirea prematură, inflamația cronică și un risc crescut de boli degenerative și autoimune.

Impactul asupra sistemului nervos

Aceste câmpuri electromagnetice pot afecta sistemul nervos, având potențialul de a provoca modificări în activitatea electrică a creierului și în funcționarea neurotransmițătorilor. Acest lucru poate duce la simptome precum dureri de cap, oboseală, dificultăți de concentrare și tulburări de somn.

Fertilitatea poate avea de suferit

Unele studii sugerează că expunerea la câmpuri electromagnetice mari, în special la nivelul abdomenului sau în apropierea organelor reproductive, poate afecta fertilitatea, atât la bărbați, cât și la femei. Acest lucru este legat în principal de efectele termice și de stresul oxidativ asupra țesuturilor sensibile.

Măsuri simple care te ajută să te protejezi

Recomandarea mea este să evitați pe cât posibil să stați în aceste câmpuri electromagnetice mari. Evitați să vă cumpărați o casă lângă liniile de tren, nu stați în sau lângă mașina electrică când încarcă, nu dormiți cu telefoanele în dormitor, nu folosiți laptopurile în brațe, evitați să folosiți microundele, și lista poate continua.

Protejați-vă sănătatea prin evitarea expunerii inutile la câmpuri electromagnetice puternice.

Cine este dr. Gianina Farcaș?

Dr. Gianina Farcaș este specialist în medicina funcțională, psihosomatică, consilier dezvoltare personală și terapeut IFS. S-a specializat în medicină funcțională la Institutul de Medicină Funcțională din California. Pasionată de sănătate, nutriție și psihologie, dr. Gianina Farcaș își ajută pacienții să ajungă în echilibru și să își atingă obiectivele atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional.

Părerea ta contează pentru noi!

14 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
curiozitățigândul zileisănătate
Articolul anterior
Oboseala suprarenală: Mit sau realitate?
Articolul următor
Magneziul, secretul din spatele unui somn odihnitor


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
CuriozitățiGândul zileiSănătate

Te-ar putea interesa și: