Gândul zilei, Medicină funcțională, Vitamine și minerale

Gândul zilei #10: Magneziul bisglicinat, o mica vedetă printre minerale

Autor:
15 comentarii
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
gândul zileimagneziumagneziu bisglicinatmedicină funcționalămineralesănătate

Ce face ca magneziul bisglicinat să fie atât de special?

Magneziul bisglicinat este o formă chelatată, ceea ce înseamnă că ionul de magneziu este legat de glicină. Aceasta ajută magneziul să fie absorbit mai eficient la nivel intestinal, prin  căi diferite față de restul mineralelor, deci nu provoacă pierderi semnificative ale altor minerale, precum calciu. În plus, această legătură face ca magneziul bisglicinat să fie neutru, deci poate circula liber prin celulă, fără să depindă de gradientul osmotic sau să schimbe balanța ionică din interiorul celulei. Alt avantaj foarte interesant este că glicina este legată de magneziu în 4 din cele 6 locuri de legare, lăsând 2 spații libere pentru a putea interacționa cu apa și enzimele digestive, de aceea, magneziul bisglicinat are o solubilitate în apă și o absorbție la nivel intestinal așa de bună.

Ce tip de magneziu să alegi?

Știu că există o mulțime de preparate de magneziu pe piață, dar haide să vedem cum să îți alegi preparatul potrivit pentru tine?

În funcție de nevoi, poți alege:

Magneziul citrat este potrivit pentru persoanele care au constipație, având efect laxativ blând și pentru reducerea oboselii și extenuării.

Magneziul taurat, adesea utilizat pentru sănătatea sistemului cardiovascular și contracția muschiului cardiac.

Magneziul malat este indicat persoanelor care suferă de dureri cronice, fibromialgie și migrene.

Magneziul pidolat ajută în caz de iritabilitate, în sindromul picioarelor neliniștite sau persoanele care au probleme cu somnul.

Magneziul bisglicinat este cea mai bună alegere pentru persoanele care se confruntă cu stres, depresie, anxietate, sindrom premenstrual.

Preferatul meu este magneziul bisglicinat și o să vă explic în continuare de ce. Această formă de magneziu are o eficiență și o biodisponibilitate sporită. Glicina, aminoacidul de care este legat magneziul, un neurotransmițător cu efect relaxant, are efecte benefice în organism:

  • Joacă un rol important la nivelul sistemului nervos central, sistemului imunitar și producerii de energie;
  • Contribuie la formarea colagenului, care menține masa musculară;
  • Contribuie la formarea creatinei;
  • Previne afectarea hepatică indusă de abuzul de alcool;
  • Componentă a tripeptidului Glutation, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din corp;
  • Are proprietăți anti-ulceroase și protejează împotriva ulcerului gastric indus de agenți chimici;
  • Protejează împotriva degradării chimice induse de clorpromazină, cisplatină și alte substanțe hepato și nefro-toxice.

Având în vedere cele de mai sus, vreau să subliniez că eu recomand magneziul bisglicinat cu mult înainte de a deveni atât de popular pe rețelele de socializare. Țin minte prima dată când am mers în farmacie și am cerut această formă de magneziu, imediat după terminarea formării în medicină funcțională. Farmacista mi-a spus că nu există așa ceva și că ea îmi recomandă altceva (o formă care știam că nu e la fel de eficientă), așa că m-am pus să caut eu singură prin farmacie, fiind una foarte mare. După zeci de minute de căutat, am găsit pe un raft ascuns, de jos, această formă de magneziu și tare m-am bucurat că există și în România, nu doar în America.

Când alegi magneziu, chiar și magneziu bisglicinat, trebuie să fii atent la câteva aspecte esențiale, precum alegerea unui brand de încredere și ingredientul folosit. Însă cel mai important este să verifici dacă magneziul folosit în produs este „fully reacted“. Acest termen definește o reacție completă între glicină și oxidul de magneziu. „Fully reacted“ înseamnă obținerea unui produs de reacție pur, fără urme de reactanți nereacționați.

Vă mulțumesc că ați citit acest articol și voi reveni și cu alte articole curând!

Cu drag,

Cine este dr. Gianina Farcaș?

Dr. Gianina Farcaș este specialist în medicina funcțională, psihosomatică, consilier dezvoltare personală și terapeut IFS. S-a specializat în medicină funcțională la Institutul de Medicină Funcțională din California. Pasionată de sănătate, nutriție și psihologie, dr. Gianina Farcaș își ajută pacienții să ajungă în echilibru și să își atingă obiectivele atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional.

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

15 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
gândul zileimagneziumagneziu bisglicinatmedicină funcționalămineralesănătate
Articolul anterior
Fibromul uterin – o sentință pe viață? #1
Articolul următor
Fibromul uterin și dominanța estrogenică #2


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Gândul zileiMedicină funcționalăVitamine și minerale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: