Medicină funcțională

Mergi desculț prin iarbă pentru a primi energia Pământului!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
energiemedicina naturistaRemedii naturaleterapii naturiste

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea lor și doresc să afle cât mai multe lucruri despre modalitățile alternative de menținere a sănătății. Cu toții dorim să fim sănătoși, mai ales când acest lucru se poate realiza cu un minim de efort. Oamenii de știință au descoperit recent uimitoarele beneficii pentru sănătate ale „împământării“ (engl. „earthing“) sau ale contactului direct cu pământul. Metoda este considerată de unii specialiști drept cea mai importantă descoperire din timpurile moderne referitoare la sănătate. Este absolut gratuit și nu presupune foarte mult efort.

Ce înseamnă acest contact direct cu pământul?

Pe scurt, împământarea înseamnă pur și simplu reconectarea fizică cu pământul. Mersul desculț pe jos, întinderea în iarbă sau îmbrățișarea unui copac sunt modalități de reconectare cu pământul, iar aceste practici au câștigat o atenție deosebită în comunitatea medicală datorită aplicării lor simple și a influenței surprinzătoare asupra sănătății. Cei care își petrec mult timp în natură, în jurul copacilor sau în iarbă, sunt numiți „hippies“, dar nimeni nu bănuiește câte beneficii au de fiecare dată când fac aceste lucruri.

Secretul împământării: transferul de electroni de pe suprafața pământului în piele

Se pare că mersul desculț prin iarbă poate preveni și chiar trata boli, pe lângă o serie întreagă de alte beneficii pentru sănătate. Dar cum se întâmplă acest lucru exact? Cheia este transferul de electroni de pe suprafața pământului în piele. Secretul este contactul fizic direct cu marele furnizor de electroni – Pământul. Stilul de viață modern separă oamenii de un astfel de contact, iar studiile sugerează că această deconectare poate contribui la disfuncții fiziologice. Reconectarea cu electronii Pământului asigură schimbări fiziologice interesante pentru promovarea stării de bine. Abundența de electroni poate contribui la îmbunătățirea somnului, la sănătatea inimii, a sistemului nervos și muscular, la reducerea durerilor și eliminarea stresului. Electronii sunt considerați sursa puterii antioxidante, ce servesc la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamației din organism. Totuși, noi suntem deconectați de la această energie. Trăim pe planetă, dar nu suntem în contact direct cu ea…

De ce suntem bolnavi? Soluția se află sub picioarele noastre

Conform statisticilor, începând cu secolul al XX-lea, bolile cronice degenerative au depășit bolile infecțioase ca principale cauze de deces, astfel încât o creștere a longevității umane va depinde de găsirea unei intervenții care inhibă dezvoltarea acestor boli și încetinește progresul lor. Studiul numit „Implicațiile pentru sănătate ale reconectării organismului uman la electronii de pe suprafața pământului“ (publicat în Journal of Environmental and Public Health) arată că o astfel de soluție s-ar putea afla chiar sub picioarele noastre. Cercetarea legată de împământare arată o posibilitate interesantă de exploatare a Pământului ca „masă universală de tratament“. Dovezile arată că un contact direct cu Pământul reprezintă o strategie simplă, naturală și eficientă în lupta cu stresul, inflamația, durerea, problemele de somn sau bolile cardiovasculare. Studiile efectuate până acum arată clar că împământarea poate fi un element esențial în ecuația sănătății, alături de lumina solară, aerul curat, apa, alimentația sănătoasă și activitatea fizică.

Împământarea: Cea mai importantă descoperire despre sănătate din toate timpurile?

În lucrarea sa „Earthing: The Most Important Health Discovery Ever?“, dr. Stephen Sinatra, alături de Clinton Ober și Martin Zucker susțin că de-a lungul evoluției, oamenii au început să meargă din ce în ce mai rar cu picioarele goale pe pământ și au evitat să mai doarmă pe pământ, uitând de energia nelimitată de vindecare a Pământului. Știința a descoperit această energie care este alimentată constant de radiația solară și de fulgere. Puțini oameni cunosc acest lucru, dar solul furnizează un semnal electric subtil care menține sănătatea și guvernează mecanismele complicate ce fac corpurile noastre să funcționeze la parametri optimi. Această carte are capacitatea de a prezenta o revoluție globală în sănătate, arătând cum modul de deconectare fizică, directă, cu Pământul creează fiziologii anormale și contribuie la apariția inflamației, durerii, oboselii, stresului și a problemelor de somn. Reconectarea directă cu Pământul ameliorează simptomele și grăbește recuperarea, chiar după un prejudiciu major sau după o intervenție chirurgicală.
De asemenea, The Earthing Institute (www.earthinginstitute.net) oferă soluții și sfaturi legate de contacul direct cu Pământul, precum și certificarea siguranței și eficacității acestei tehnici. Totodată, sunt prezentate cele mai noi studii științifice și descoperiri referitoare la restabilirea stării electrice naturale a omului.

Conectează-te cu Pământul și vindecă-te!

Mergi pe jos, așază-te, stai desculț pe sol timp de jumătate de oră! Dacă suferi de dureri de spate, indigestie sau senzație de oboseală, mergi afară (evident, dacă vremea îți permite) cu tălpile goale, direct pe pământ!
Așadar, încearcă acest tratament pentru că se eliberează fără rețetă medicală și este gratuit. Beneficiile contactului cu pământul pot fi combinate cu beneficiile oferite de practicile spirituale precum rugăciunea sau meditația. Natura ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru a fi sănătoși. Trebuie doar să începem să ne bucurăm de toate aceste daruri!

  Surse:

 • hindawi.com/journals/jeph/2012/291541/
 • online.liebertpub.com/doi/pdfplus/10.1089/acm.2011.0820
 • journals.sfu.ca/seemj/index.php/seemj/article/view/9/7
 • articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/08/04/barefoot-grounding-effect.aspx
 • drsinatra.com/the-earthing-benefits-for-heart-health/
 • drsinatra.com/boost-heart-health-through-grounding/
 • amsciepub.com/doi/abs/10.2466/06.PR0.116k21w5
 • dovepress.com/articles.php?article_id=21001
 • earthinginstitute.net/wp-content/uploads/2014/02/12SokalandSokal2012Bioelectricalprocesses.pdf
 • earthinginstitute.net/wp-content/uploads/2013/06/The-effect-of-earthing-on-human-physiology-Part-1-2006.pdf
 • earthinginstitute.net/?p=2673
 • rivendellvillage.org/EarthingBook.pdf

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
energiemedicina naturistaRemedii naturaleterapii naturiste
Articolul anterior
Ce trebuie să știi despre vitamina D când suferi de tiroidă?
Articolul următor
De ce este numit Alzheimerul diabet de tip 3?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: