Sănătate, Vitamine și minerale

5 nutrienți care luptă împotriva pierderilor de auz

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
carnitinăcisteinăL-cisteinămagneziumelatoninătaurină

Autoturisme, avioane, concerte, focuri de artificii… Ce pot avea toate acestea în comun? Toate sunt exemple de lucruri care pot duce la pierderea auzului indusă de zgomot. Numai în SUA există peste 10 milioane de persoane care suferă de pierderea auzului indusă de zgomot și aproximativ 40 de milioane de oameni care sunt afectați de tinitus (zgomote cronice în urechi). Partea gravă este că numărul persoanelor afectate de astfel de pierderi de auz este în creștere, chiar și în cazul tinerilor.

Cum se produce pierderea auzului?

Unul dintre principalele motive pentru aceste modificări ale auzului este utilizarea din ce în ce mai frecventă a dispozitivelor de ascultare precum căștile, folosite de multe ori la volume care sunt suficiente pentru a provoca pierderile de auz.
Chiar dacă nu este foarte mare, urechea este extrem de complexă. Urechea internă este umplută cu lichid și e căptușită cu celule nervoase și perișori speciali. Atunci când apar zgomotele, lichidul de mișcă, generează impulsuri electrice, care sunt apoi prelucrate în sunetele pe care le auzi. Atunci când un zgomot este puternic, poate face ca aceste celule piloase să moară, ceea ce poate duce la pierderea auzului. Impulsul zgomotului puternic și brusc prezintă un risc mai mare pentru auz decât zgomotul continuu. În cazul în care ești expus la zgomot puternic continuu, poți folosi dopuri de urechi pentru a înăbuși zgomotul. Cu toate acestea, uneori, impulsul zgomotului vine fără o avertizare prealabilă, motiv pentru care e important să îți iei măsuri de precauție. Chiar dacă nu ești expus la zgomote pe care să le consideri foarte puternice, ești expus involuntar la un nivel constant de zgomot din cauza mediului în care trăiești zilnic, ceea ce arată importanța protejării urechilor în orice moment.

Știați că?

Nivelul maxim al sunetului în condiții de siguranță este de 70 decibeli, dar mulți oameni sunt expuși la niveluri de sunet de peste 74 de decibeli zilnic. Nivelurile sonore ale transportului public, de exemplu, pot chiar depăși 79 de decibeli.

Suplimentele care te protejează împotriva pierderii auzului

    În afară de dopurile pentru urechi, există anumite suplimente care au fost dovedite ca fiind extrem de folositoare în protejarea urechii și menținerea clarității auzului.

  1. Magneziul este un nutrient demonstrat ca sprijin în reducerea frecvenței și a severității pierderilor de auz. Majoritatea studiilor au fost efectuate în bazele militare, unde expunerea la zgomot puternic este extrem de frecventă.
  2. N-acetil cisteina și N-acetil L-carnitina conferă protecție antioxidantă puternică și sprijină energia celulară. Ambele proprietăți ajută la protejarea auzului de zgomotele puternice înainte și după expunere, fiind de folos chiar și la 4 ore de la expunerea la zgomot.
  3. Acidul lipoic este un alt antioxidant care contracarează daunele create de radicalii liberi la procesul de auzire cauzat de impulsul zgomotelor.
  4. Melatonina oferă mai mult decât sprijinul pentru odihnă, fiind demonstrat că protejează auzul chiar mai bine decât unele medicamente. Mai mult decât atât, melatonina poate ajuta și la reducerea simptomelor de tinitus.
  5. Taurina este cunoscută ca vindecând unele procese care cauzează pierderea de auz. În plus, studiile au demonstrat că poate reduce sau chiar elimina zgomotele din urechi.

Așadar, oriunde te-ai afla și orice ai face, ești expus la niveluri de zgomot destul de nocive, care pot provoca daune importante auzului tău. Nu aștepta până când este prea târziu pentru a optimiza sistemul de apărare împotriva pierderilor de auz indusă de zgomot. Fii precaut și ai grijă de auzul tău!

    Surse:

  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8135325
  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2808688/
  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2491592/
  • life-enhancement.com/magazine/article/335-lipoic-acid-protects-hearing-function
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11893449
  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2808686/
  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2997922/
  • blog.lifeextension.com/2016/07/5-nutrients-to-fight-hearing-loss.html

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
carnitinăcisteinăL-cisteinămagneziumelatoninătaurină
Articolul anterior
Cum se vindecă mai repede o fractură?
Articolul următor
Suferi de ficat gras? Află cum se poate regenera țesutul hepatic!


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVitamine și minerale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: