Remedii naturale, Tiroidita Hashimoto

Două plante rare care echilibrează tiroida

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
ginsenghormoni tiroidieniremedii din planteRemedii naturalerhodiolatiroidătiroidita Hashimoto

Ce ați face pentru a vă recăpăta sănătatea și energia din tinerețe, strălucirea pielii din acea perioadă și pentru a vă regla ceasul biologic? Ei bine, unii ar putea răspunde „Orice!” sau… „Aproape orice!” .

Lucrurile pot fi cât se poate de simple. Combinația dintre două plante medicinale ar putea face acest lucru pentru dumneavoastră. Ashwagandha sau Ginsengul Indian, o plantă foarte populară în medicina Ayurvedică, este un tonic foarte bun, dar are și alte două calități mult mai importante: scade nivelul de cortizol și echilibrează nivelul hormonilor tiroidieni. Rhodiola rosea, cunoscută drept „rădăcina de aur”, este originară din Siberia și crește la o altitudine de 3.300-6.000 de metri. În Siberia este foarte populară zicala „cine bea un ceai de Rhodiola rosea pe zi va trăi o sută de ani”. Efectele ei încep cu arderea grăsimilor, mai multă energie și stimularea creierului. Combinația dintre „Ginsengul Indian” și „rădăcina de aur” conduce, potrivit dr. Sara Gottfried – absolventă de Harvard și autoare a numeroase articole pe teme medicale în New York Times, la vindecarea tiroidei, echilibrarea nivelului de cortizol (deci nu veți mai resimți efectele stresului zilnic!) și arderea unui procent mai mare al grăsimilor din organism.

Dr. Sara Gottfried este cunoscută peste ocean și în alte colțuri ale lumii pentru ceea ce se numește Protocolul Gottfried, o procedură ce promite rezolvarea problemelor de metabolism hormonal în numai 21 de zile. Sara a aplicat acest protocol în ultimii 10 ani, în peste 10.000 de cazuri și a obținut rezultate satisfăcătoare. Cele mai importante beneficii aduse de combinația de Ashwgandha și Rhodiola sunt: îmbunătățirea funcției tiroidiene, o mai bună activitate a glandelor suprarenale, rezultate foarte bune în cazuri de anxietate și combaterea depresiei, efectele stresului aproape dispar, grăsimea corporală scade într-un ritm convingător, stabilizează cantitatea de zahăr din sânge, nivelul colesterolului este mai mic, iar imunitatea organismului este foarte bine reglată.

Cum acționează Ginsengul Indian?

Ashwgandha este cel mai bun „tratament” pe care-l poți aplica în cazul tulburărilor tiroidiene. Deși încă mai este o enigmă pentru lumea științifică modul în care acționează plantele medicinale adaptogene ca Ginsengul Indian, efectele obținute la o cură cu acesta sunt benefice pentru orice tip de problemă tiroidiană, fie hiper- sau hipotiroidie. Planta s-a dovedit a fi de ajutor și în cazurile de tiroidă leneșă, dar a dat rezultate foarte bune și în cazul unor pacienți diagnosticați cu o boală autoimună numită Hashimoto, în care anticorpii țintesc gradual tiroida și îi distrug abilitatea de a produce hormoni. Simptomele hipotiroidiei includ oboseală, creșteri inexplicabile în greutate, depresie, dificultăți de concentrare, piele uscată ce prezintă senzații de mâncărime, deteriorarea părului, sensibilitate la temperaturi extreme, constipație, crampe musculare, flux menstrual crescut și chiar infertilitate.

Hipertiroidia apare atunci când glanda devine hiperactivă producând prea mulți hormoni tiroidieni. Cea mai frecventa cauză a hipertiroidiei este tot o afecțiune autoimună, boala Graves, în cazul căreia anticorpii acționează asupra tiroidei determinând accelerarea producției de hormoni. Simptomele hipertiroidiei sunt: nervozitatea, iritabilitatea, transpirația excesivă, slăbiciunea musculară în special în zona brațelor superioare și a coapselor, subțierea pielii, fragilizarea părului, tremurul mâinilor, atacurile de panică, insomnia, accelerarea bătăilor inimii, pierderile în greutate, fluxul menstrual scăzut.

Plantele adaptogene acționează tocmai prin restabilirea echilibrului hormonal. Milioane de oameni se luptă cu probleme ale glandei tiroide, unii dintre ei nici măcar nu știu cu ce se confruntă, și Ginsengul Indian poate fi soluția.

Rădăcina de aur” transformă grăsimile în energie pură

O caracteristică extraordinară a Rhodiolei rosea este faptul că arde grăsimile depozitate în organism transformându-le în energie. Planta conține rosavin, o substanță ce acționează prin stimularea unei enzime catalizatoare numită lipază hormon-sensibilă (HSL), care are capacitatea de a descompune grăsimea stocată în țesutul adipos (mai ales din zona abdomenului). Studiile clinice au demonstrat că, atunci când combini extract de Rhodiola cu exerciții fizice moderate, grăsimea de pe burtă se topește mai mult. Un studiu realizat pe 130 de pacienți supraponderali a arătat că extractul de Rhodiola luat zi de zi a condus la o pierdere cu 11% a grăsimii, în timp ce același grup luând placebo, combinat cu o dietă săracă în calorii, a pierdut mai puțin.

Sursa:

  • saragottfriedmd.com/adaptogen-herbs-to-heal-your-thyroid-and-boost-metabolism/

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
ginsenghormoni tiroidieniremedii din planteRemedii naturalerhodiolatiroidătiroidita Hashimoto
Articolul anterior
Ce trebuie să știi despre vitamina D când suferi de tiroidă?
Articolul următor
Ciupercile terapeutice pot neutraliza infecția HPV!


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Remedii naturaleTiroidita Hashimoto

Te-ar putea interesa și: