Medicină funcțională

Protocolul Wahls: Scleroza multiplă se poate vindeca

Autor:
2 comentarii
Timp citire aprox: 5 minute

Doamna doctor Terry Wahls s-a vindecat de scleroză multiplă fără medicamente, doar prin alimentație. Astfel, a creat Protocolul Wahls ce îți dezvăluie cum poți să te vindeci doar prin consumul de nutrienți esențiali.

Vezi toate articolele despre:
medicină funcționalăNutrițieRemedii naturalesănătatesclerozăSport și mișcare fizică

Terry Wahls a reușit să se vindece de scleroză multiplă fără medicamente, doar prin alimentație!

Este profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Iowa, Statele Unite ale Americii, a realizat numeroase cercetări clinice și a publicat peste 60 de rezumate și lucrări științifice. Pe lângă faptul că este medic, Terry Wahls este și un pacient cu o boală cronică progresivă ce și-a împărtășit povestea specială cu întreaga lume.

Povestea doamnei doctor Terry Wahls

„În anul 2000 am fost diagnosticată cu scleroză multiplă recurent-remitentă, iar până în 2003 s-a transformat în scleroză multiplă secundar-progresivă. Făceam chimioterapie în încercarea de a încetini boala și începusem să folosesc un scaun cu rotile cu înclinare pentru că mușchii spatelui deveniseră prea slabi pentru a-mi susține corpul în poziție normală. Pentru mine era clar: în cele din urmă, boala mă va imobiliza la pat. Dorința mea era să amân acel moment cât mai mult cu putință.

Știind că cercetările efectuate pe animale sunt de obicei cu 20-30 de ani înaintea practicilor clinice, am căutat pe PubMed.gov articole despre cele mai recente descoperiri științifice din domeniul sclerozei multiple. Așa că noapte de noapte învățam biochimie, fiziologie celulară și neuroimunologie pentru a înțelege exact care sunt concluziile cercetărilor. Din păcate, mare parte din studiile pe care le citeam foloseau medicamente ce erau departe de a fi aprobate de FDA (Food and Drug Administration). Așadar, m-am gândit să caut vitamine și suplimente ce pot ameliora afecţiunile neurologice progresive și, treptat, am creat o listă de nutrienți ce joacă un rol important în sănătatea creierului și am început să mi-i administrez ca suplimente. Datorită acestor suplimente, boala avansa mai lent și eram recunoscătoare pentru asta, dar mă aflam încă în declin.

În 2007 am descoperit medicina funcțională ce ajută medicii să utilizeze cele mai recente descoperiri științifice în tratarea pacienților cu boli cronice complexe, iar ca rezultat, am reușit să creez o listă mai lungă de vitamine și suplimente ce susțin sănătatea creierului. Apoi am avut o revelație: ce ar fi dacă mi-aș reproiecta dieta astfel încât corpul meu să primească acei nutrienți, atât de importanți, din alimente și nu din suplimente? Am folosit toate cunoștințele mele din literatura medicală, medicina funcțională și din dieta de vânător-culegator (cea mai hrănitoare dintre toate) pentru a-mi crea noul plan alimentar. Am învățat și despre electrostimularea neuromusculară și l-am convins pe fizioterapeutul meu să îmi ofere ședințe de testare. A fost o testare foarte dureroasă, dar m-am simțit euforică la finalul terapiei, cel mai probabil datorită endorfinelor pe care corpul meu le-a eliberat ca răspuns la stimularea electrică. În luna decembrie a anului 2007 am început Protocolul Wahls, acest nou plan alimentar, iar rezultatele m-au uimit atât pe mine, cât și pe familia și medicul meu: în doar un an reușeam să mă plimb pe holurile spitalului fără baston și chiar să finalizez o cursă de 29 km pe bicicletă.“

Terry Wahls și-a recăpătat sănătatea prin dietă și un stil de viață pe care l-a proiectat special pentru sănătatea creierului, iar astăzi este capabilă să meargă la lucru cu bicicleta. Este autoarea cărții „Protocolul Wahls“, care dezvăluie cum anume a reușit să se vindece de scleroză multiplă fără medicamente și cum fiecare dintre noi se poate vindeca prin alimentație. În 2011, Terry Wahls a pășit pe scena TedX în calitate de vorbitor inspirațional, unde a povestit pas cu pas experiența pe care a trăit-o și a divulgat câteva secrete ce au reușit să îi îmbunătățească semnificativ calitatea vieții și starea de sănătate. Puteți urmări întregul discurs aici.

Protocolul Wahls

Primul și poate cel mai important pas al protocolului Wahls, așa cum povestește Terry Wahls, este schimbarea alimentației ce constă în a consuma zilnic:

  • 3 cești de plante cu frunze verzi
  • 3 cești de fructe și legume colorate
  • 3 cești de legume bogate în sulf
  • carne provenită de la animale hrănite cu iarbă
  • organe
  • alge marine

Cele 9 cești de legume și fructe pot fi consumate chiar din prima zi a dietei sau se pot adăuga treptat, în funcție de cum simte fiecare. Important este să ajungi să le consumi zilnic. Iată cum te pot ajuta:

Plantele cu frunzele verzi sunt surse excelente de fitonutrienți hrănitori din punct de vedere nutrițional. Sunt bogate în vitaminele A, B, C și K, ce la rândul lor sunt foarte importante pentru persoanele ce suferă de scleroză multiplă:

Vitamina A – frunzele verzi sunt bogate în alfa și beta-caroten, precursori pentru vitamina A ce susține sănătatea ochilor, a celulelor autoimune, contribuie la întărirea oaselor și la elasticitatea și flexibilitatea pielii.

Vitamina B – susține funcționarea optimă a sistemului nervos, iar în special vitamina B9 susține formarea de mielină, acea izolație ce înconjoară și protejează fibrele nervoase.

Vitamina C – este esențială pentru sistemul imunitar și este un antioxidant puternic ce scade semnificativ riscul de apariție a cancerului.

Vitamina K – reduce riscul de hipertensiune, de apariție a sclerozei multiple și oferă protecție împotriva calcifierii arterelor.

Fructele și legumele colorate sunt pline de antioxidanți. Culoarea înseamnă antioxidanți! Consumați în special fructe și legume care sunt colorate integral, și dincolo de coajă, precum morcovii sau sfecla roșie, pentru că acelea sunt cele mai bogate în nutrienți. Se pot consuma și mere cu coaja roșie sau banane, însă doar după ce au fost consumate cele 3 cești de fructe și legume colorate integral. Important este și ca fructele sau legumele alese să aibă culori diferite pentru că proprietățile și combinațiile de fitonutrienți sunt diferite în funcție de culoare. Fructele și legumele colorate au proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene, antibacteriene, susțin sănătatea vaselor de sânge, a pielii, a celulelor nervoase și a celulelor întregului corp. Mai pot susține sănătatea ochilor, funcția reproductivă, sănătatea prostatei la bărbați, proteja ADN-ul și sistemul imunitar.

Legumele bogate în sulf hrănesc celulele și mitocondriile și ajută organismul să elimine toxinele. Sulful contribuie la sintetizarea proteinelor și la producerea colagenului prezent în toate țesuturile conjuctive, menține sănătatea vaselor de sânge, a pielii, a articulațiilor. Cea mai mare cantitate de sulf se poate găsi în varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, ridichi, napi, ceapă, usturoi, arpagic, praz, ceapă eșalotă și ciuperci. Legumele bogate în sulf au proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, susțin sănătatea vaselor de sânge, a ficatului, detoxifică organismul, au grijă de sănătatea intestinului, de echilibrul hormonal și de sistemul imunitar.

O recomandare importantă este ca legumele și fructele consumate zilnic să fie cât mai proaspete, cumpărate, pe cât posibil, de la agricultori locali, astfel încât să fie cât mai bogate în nutrienți.

Carnea provenită de la animale hrănite cu iarbă are un conținut minim de toxine și o concentrație mai mare de nutrienți sănătoși, precum acizi grași omega 3.

Carnea de organe este o sursă concentrată de vitamine, minerale și coenzima Q10, ce împreună au capacitatea de a menține mitocondriile sănătoase.

Algele marine se numără printre cele mai importante şi mai digerabile surse de minerale şi vitamine. Sunt surse bogate de iod și seleniu care susțin producția de mielină din creier și contribuie la eliminarea metalelor grele din organism.

Aceasta este doar o parte a regimului alimentar pe care doamna doctor Wahls a dezvăluit-o în cadrul discursului său. Cartea sa, „Protocolul Wahls“, conține informații mult mai detaliate și chiar un plan de alimentație care te ghidează și te ajută să știi ce să consumi în fiecare zi. Este un îndrumător de nădejde și o rețetă către un corp sănătos. Dacă Terry Wahls a reușit pe cont propriu să adune atât de multe informații și să se vindece de scleroză multiplă chiar și atunci când medicina convențională nu îi mai oferea alternative, înseamnă că oricare dintre noi poate.

Oameni din întreaga lume ce sufereau de afecțiuni precum scleroză multiplă, depresie, demență, Alzheimer, Parkinson, anxietate, stres post-traumatic, deficit de atenție (ADHD), artrită, diabet, afecțiuni cardiace, vătămari fizice ale creierului, dependență de droguri și fibromialgie au urmat protocolul Wahls și au reușit să își îmbunătățească semnificativ viața și au descoperit cum este să fii din nou sănătos. Abonându-vă la pagina de Facebook a doamnei doctor Terry Wahls îi puteți urmări activitatea și puteți viziona și testimoniale video ale oamenilor ce au reușit să se vindece urmând acest protocol. Pentru mai mult ajutor specializat, puteți deveni membru al comunității Protocolul Wahls accesând pagina de aici.

„Putem fi sănătoși cu toții. Alegerea îți aparține!“ Terry Wahls

Surse:

terrywahls.com/about/about-terry-wahls/

www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc&t=113s

 

Părerea ta contează pentru noi!

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
medicină funcționalăNutrițieRemedii naturalesănătatesclerozăSport și mișcare fizică
Articolul anterior
Totul despre sistemul imunitar
Articolul următor
Cum îți protejezi intestinul când iei antibiotice?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Medicină funcțională

Te-ar putea interesa și: