Curiozități, Remedii naturale

10 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
frumusețeNutrițieremedii din planteRemedii naturalescorțișoarăSlăbire și menținerea greutății

Scorțișoara evocă amintirea ceaiurilor calde, a turtei dulci, a vinului fiert, care sunt strâns legate de lunile reci și lungi de iarnă. Dar indiferent de anotimp, scorțișoara are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Puțini știu că pe scala ORAC (capacitatea antioxidantă a alimentelor), scorțișoara se află în top, depășind cu mult ghimbirul, oregano, menta, coacăzele, fisticul sau usturoiul. În trecut, scorțișoara era folosită ca mireasmă, însă astăzi are o multitudine de întrebuințări cu beneficii dovedite pentru sănătatea noastră.

1. Scorțișoara reglează glicemia

Un studiu din 2007, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că un consum de 6 g de scorțișoară pe zi, după masă, poate reduce glicemia. De asemenea, un alt studiu publicat de Diabetes Care a arătat că persoanele care suferă de diabet de tip 2 și au consumat 1 g de scorțișoară pe zi, au reușit să-și reducă nivelul de zahăr din sânge, reglându-și nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

2. Scorțișoara îmbunătățește atenția

Într-un studiu condus de dr. Phillip Zoladz, cercetătorii au descoperit că guma de mestecat cu scorțișoară a îmbunătățit scorurile voluntarilor cu privire la procesele de atenție, memorie de recunoaștere, memorie de lucru și viteza de răspuns vizual-motorie. Studiul a analizat și impactul cognitiv al gumei de mestecat simple, cu aromă de mentă și cu aromă de cireșe, însă guma cu scorțișoară a relevat cea mai mare îmbunătățire a cogniției.

3. Efecte pozitive în boala Parkinson

Un studiu din anul 2014 a arătat că scorțișoara poate inversa modificările biomecanice, anatomice și celulare care au loc în creierul șoarecilor cu Parkinson. După ce șoarecii au consumat scorțișoară, aceasta s-a transformat în benzoat de sodiu, care ajută la îmbunătățirea funcțiilor motorii în cazul acestei boli.

4. Uleiul de scorțișoară, mai eficient în infecții decât antisepticele

Tulpinile rezistente la antibiotice pot fi dezastruoase în mediile spitalicești. Un studiu a constatat că uleiul esențial de scorțișoară ar putea fi folosit ca opțiune de tratament antiseptic rentabil împotriva patogenilor. Poți folosi un amestec de ulei de scorțișoară cu lămâie, eucalipt, rozmarin și cuișoare pentru un dezinfectant zilnic pentru mâini.

5. Utilizarea scorțișoarei în tulburările gastrice și prevenirea răcelilor

În medicina tradițională chineză, scorțișoara este adesea recomandată pentru tratamentul răcelilor. O combinație de scorțișoară și ghimbir în ceai poate fi, de asemenea, utilizată pentru calmarea tulburărilor gastrice.

6. Beneficii pentru sănătatea inimii

Scorțișoara conține o cantitate surprinzătoare de fibre și calciu, care sunt foarte bune pentru inimă (4 g fibre și 78 mg de calciu/lingură). Fibrele și calciul au rolul de a ajuta la transferul sărurilor biliare din corp. Eliminarea sărurilor biliare reduce nivelul de colesterol, și implicit riscul de a dezvolta boli de inimă.

7. Aliat în curele de slăbire

Într-un studiu publicat în anul 2014, cercetătorii au arătat efectul scorțișoarei asupra celulelor stomacului șoarecilor. Șoarecii obezi care au fost hrăniți cu extract de scorțișoară timp de 5 săptămâni și-au redus semnificativ greutatea corpului și și-au îmbunătățit toleranța la glucoză.

8. Ameliorarea simptomelor de sindrom premenstrual

O cercetare realizată în anul 2015 pe un eșantion de studente din Iran a arătat că scorțișoara reduce semnificativ severitatea și durata durerii din timpul menstruației. Un alt studiu a constatat că masajul cu uleiuri esențiale de scorțișoară realizat o dată pe zi, timp de 7 zile, a condus la atenuarea durerilor menstruale și chiar la reducerea duratei sângerărilor.

9. Uleiul de scorțișoară poate stimula creșterea părului

Potrivit prof. Francesca Fusco, asistent clinic în dermatologie la Mount Sinai Hospital din New York, uleiul de scorțișoară poate fi un bun stimulator folicular. Scorțișoara ajută prin stimularea fluxului de sânge pentru foliculii de păr, iar această reacție este importantă deoarece circulația corectă este esențială pentru creșterea sănătoasă a părului.

10. Scorțișoara stimulează circulația sangvină

Poate că unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale scorțișoarei este legat de modul în care ajută la îmbunătățirea circulației sangvine. Acest lucru se poate realiza prin intermediul consumului de ceai de scorțișoară, iar dacă ești băutor de cafea, poți încerca o cafea pakistaneză cu scorțișoară și cardamom.

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
frumusețeNutrițieremedii din planteRemedii naturalescorțișoarăSlăbire și menținerea greutății
Articolul anterior
Cel mai bun ulei pentru pielea ta. Și nu este uleiul de cocos!
Articolul următor
Remedii naturale pentru articulații inflamate și dureroase?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
CuriozitățiRemedii naturale

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: