Curiozități, Nutriție și dietă

Alimente care nu se țin niciodată în frigider

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietăDietă echilibratăfructe si legumenutriențiNutrițieSănătatea sistemului digestiv

Ce facem mulți dintre noi când ajungem acasă cu alimentele cumpărate? Le punem repede la frigider de frică să nu se strice. Foarte bine! Conservarea corectă a alimentelor ne ferește de toxiinfecții alimentare. Ceea ce știm mai puțin este că unele alimente nu au ce să caute în frigider. Află care sunt acestea.

Roșiile

Chiar dacă aveți impresia că roșiile se păstrează mai mult timp nealterate dacă sunt ținute la rece, ei bine, locul lor nu este în frigider. Își pierd din savoare, dar și din cantitatea lor de vitamine și minerale. După ce le scoateți din frigider, textura roșiilor devine făinoasă, iar gustul este fad. Păstrați roșiile la temperatura ambientală, ferite însă de soare sau alte surse de căldură.

Castraveții

Nici castraveții nu trebuie ținuți în frigider, cu toate că par mai rezistenți decât roșiile la acțiunea factorilor de mediu. Și ei își pierd gustul și se moleșesc odată scoși de la rece.

Avocado

Avocado este delicios atunci când e bine copt. Cum de obicei nu se întâmplă acest lucru când ajunge pe raftul supermarketului, avocado trebuie ținut acasă 1-2 zile la temperatura camerei pentru a se coace. Or, dacă îl puneți la frigider, se întrerupe procesul de coacere, iar fructul rămâne tare și neplăcut la gust.

Busuiocul

Fiind una dintre cele mai fragile plante aromatice, busuiocul este imediat afectat de aerul rece din frigider. Este mai bine să îl țineți în bucătărie într-un pahar cu apă, asemenea unui buchet de flori. Nu uitați să schimbați apa în fiecare zi!

Ceapa și usturoiul

Pe lângă faptul că pot „odoriza” frigiderul, mai există un motiv pentru care ceapa și usturoiul nu se păstrează într-un mediu rece și umed. În loc să se conserve, aceste legume vor începe să putrezească și să germineze. De aceea, ele se țin în cămară, într-un loc aerisit și uscat.

Cartofii

Ca și ceapa, cartofii au nevoie tot de un mediu uscat. Altfel, în frigider, amidonul din cartofi suferă anumite modificări care duc la creșterea cantității de zaharuri rapide, iar gustul cartofilor devine foarte dulce. Evitați de asemenea păstrarea acestora în saci din plastic ori pungi, care favorizează umiditatea.

Pâinea

Cu toate că pâinea poate fi congelată, totuși nu se recomandă a fi păstrată la frigider. Textura pâinii este alterată de aerul rece și de umiditatea din frigider.

Uleiul de măsline

Frigul nu-i priește deloc uleiului de măsline, care se transformă într-o pastă albă și granuloasă. Nu este prea apetisantă și nicidecum nu poate fi folosită la asezonarea salatelor. Or, uleiul de măsline este cel mai sănătos atunci când este consumat în stare naturală.

Mierea

Nu aveți niciun motiv pentru a ține mierea în frigider. Datorită proprietăților sale extraordinare, acest aliment natural are capacitatea de a se autoconserva în siguranță pentru mult timp. Este suficient ca borcanul cu miere să fie bine închis și pus în dulap, ferit de lumină.

Ciocolata

Indiferent de sezon, ciocolata nu trebuie păstrată la frigider. Ați observat cu siguranță, mai ales în cazul ciocolatei cu mai multă cacao, că atunci când o scoatem din frigider are o peliculă albă pe deasupra. Aceasta nu este altceva decât zahărul condensat. Așadar, ciocolata își schimbă compoziția și savoarea din cauza frigului.

Fructele

Merele, căpșunele, caisele, pepenele galben și, în general, cam toate fructele nu au ce să caute în frigider. Natura le-a lăsat să se coacă și să-și dezvăluie minunatele arome la soare. Atunci, este lesne de înțeles că mediul rece și umed din frigideri nu face decât să distrugă savoarea fructelor. Bucurați-vă de fructe proaspete, în stare naturală și de fiecare sortiment în sezonul lui.

Sursa:

  • https://diaporamas.doctissimo.fr/nutrition/aliments-pas-refrigerer/

Publicitate

Publicitate

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
dietăDietă echilibratăfructe si legumenutriențiNutrițieSănătatea sistemului digestiv
Articolul anterior
Autofagia – Secretul tinereții și al prevenirii bolilor
Articolul următor
13 curiozități fascinante despre creierul tău


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
CuriozitățiNutriție și dietă

Publicitate

Publicitate

Te-ar putea interesa și: